Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AkzoNobel - Nieuws

Stem over het eindbod AkzoNobel

In deze nieuwsbrief vragen we jouw stem uit te brengen op het eindbod AkzoNobel van 2 mei 2018. Dit eindbod betreft Akzo’s opvatting dat het niet verantwoord is om bij te storten in het pensioenfonds en wat dus ook niet kan: een eindbod op het loon en een verlenging van het sociaal plan.

Stemmen
Door te stemmen laat je weten wat je van het eindbod vindt.

Stem je vóór het eindbod:
dan wil je een verlenging van de cao voor de duur van twee jaar met twee loonsverhogingen, een eenmalige uitkering, verlenging sociaal plan en géén reparatie van uw pensioenregeling.

Stem je tégen het eindbod: dan wil je constructieve onderhandelingen over cao en pensioen zoals wij dat in dit land normaliter gewend zijn en dat past in moderne arbeidsverhoudingen. De meerderheid van leden beslist!

We wensen je veel wijsheid toe met het uitbrengen van jouw stem.

Stemmen kan hier >

Het loonbod is niet onderhandelbaar

Alhoewel het loonbod niet onredelijk is te noemen als openingsbod, is het niet alleen een openingsaanbod maar tegelijkertijd ook een sluiting van het aanbod. Budgettair komt er geen euro meer bij, is ons te verstaan gegeven. Hier ‘ja’ tegen zeggen betekent voor de tweede keer een simpele verlenging van de cao zonder aandacht voor andere thema’s als duurzame inzetbaarheid en werkdruk, en daarmee blijven de arbeidsvoorwaarden bij AkzoNobel zo feitelijk jaren stilstaan.

Los van het feit dat wij deze gang van zaken procesmatig en inhoudelijk ongewenst vinden, lijkt het erop dat AkzoNobel compleet opportunistisch te werk gaat en geen enkele visie heeft op een modern arbeidsvoorwaardenbeleid anno 2018. Evenals pensioen, komt op deze wijze de ontwikkeling van een moderne cao bij AkzoNobel ook tot stilstand. En dit alles kennelijk om aandeelhouders tevreden te stellen.

Breng daarom je stem uit over het eindbod.

Arthur Bot, bestuurder CNV Vakmensen M 06 20 44 5190
E a.bot@cnvvakmensen.nl
FNV Procesindustrie, Erik de Vries
VMHP/ AkzoNobel, Chris van Loon 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid