Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AkzoNobel - Nieuws

Stakende AkzoNobel-werknemers dinsdag naar aandeelhouderssessie Amsterdam

De werknemers van AkzoNobel lassen dinsdag 13 november een stakingsdag in. Die dag bezoeken de leden van CNV Vakmensen en collega-vakbonden de aandeelhoudersvergadering van AkzoNobel in het Hilton-hotel in Amsterdam. Hun oproep en boodschap: “U profiteert, dan wij ook graag!”

Deze boodschap van de stakers houdt verband met het dwingende beroep dat CNV Vakmensen en collega-vakbonden hebben gedaan op de AkzoNobel-directie om de pensioenvoorziening op peil te houden. Daarvoor is een injectie nodig van circa 400 miljoen.

Beleggers rendement, werknemers ook!

“Veel geld”, bevestigt bestuurder Arthur Bot van CNV Vakmensen. “Maar het concern heeft net miljarden verdiend met de verkoop van de chemicals-poot aan Carlyle. En al die opbrengst wordt verdeeld onder de aandeelhouders. Nou snap ik dat beleggers graag rendement zien op hun inleg. Maar datzelfde geldt voor werknemers en hún inzet. Een van die ‘rendementen’ die hen was toegezegd betrof een goede pensioenregeling. Door allerhande ontwikkelingen binnen AkzoNobel en pensioenregels, dreigt daar een forse deuk in te ontstaan. Niet nodig, als AkzoNobel over zoveel geld beschikt om die deuk te repareren. Dit is een reëel verzoek van werknemers.”

Een soortgelijk verzoek doet CNV Vakmensen ten aanzien van de nieuwe cao voor AkzoNobel. Arthur Bot: “CNV Vakmensen verlangt een tweejarige cao met een loonstijging van 7 % tussen juli 2018 en juli 2020. En dat is dus fors meer dan de 6,25 % die AkzoNobel biedt voor een cao die 2,5 jaar duurt.”

 

Noot: De aandeelhoudersvergadering in het Hilton vangt aan om 15.00 uur. Het Hilton-hotel is te vinden aan de Apollolaan.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid