Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AkzoNobel - Nieuws

Leden CNV Vakmensen werkzaam bij Nouryon stemmen in meerderheid tégen cao eindbod

Afgelopen donderdag bleek dat een meerderheid van de CNV Vakmensen leden tégen het eindbod van Nouryon heeft gestemd. Eerder hadden wij een enquête uitgezet onder de leden zodat iedereen de gelegenheid kreeg om zich uit te spreken over het cao eindbod dat wij onlangs van Nouryon kregen.

De andere bonden hebben daarentegen vóór het eindbod gestemd. Dat betekent dat er twee bonden kunnen instemmen met het cao eindbod en er daarmee een nieuwe cao Nouryon is gerealiseerd per 1 januari 2021 tot en met 31 december 2023.

Hoe verder?

Met betrekking tot de vraag 'hoe verder?', zijn er in theorie twee opties denkbaar:

  • Opschakelen naar het organiseren van acties waaronder werkstaking
  • Geen actievoeren en het eindbod alsnog tekenen

Actievoeren

Indien ¾ (driekwart) van de leden bereid is om te gaan staken, kan er in principe een ultimatum aan Nouryon worden gesteld na eveneens instemming van het bestuur van CNV Vakmensen. In dit ultimatum zullen onze eisen worden vermeld die door Nouryon moeten worden geaccordeerd om met ons tot overeenstemming te komen. Met het oog op de actuele lockdown kunnen wij in principe hiermee pas na 19 januari a.s. mee aan de slag. Een ander praktisch punt van deze optie is dat twee andere bonden wél hebben ingestemd met het cao eindbod en wij daarom zonder andere vakbonden/vakbondsleden Nouryon op andere gedachten moeten brengen.

Ondertekenen

Als de nieuwe enquête uitwijst dat CNV Vakmensen kan aansluiten bij het verse cao akkoord, betekent dat wij als cao partij betrokken zijn en blijven bij de relevante Nouryon ontwikkelingen in de komende drie jaar. Indien een meerderheid van leden deze optie het beste vinden zal er niet tot actie worden overgegaan.

Stemming

Het woord is nu opnieuw aan jou als lid van CNV Vakmensen om je stem te laten horen. Wij hebben opnieuw het eindbod bijgesloten. 

Wij vertrouwen erop je hiermee van dienst te zijn. Tevens maken wij van de gelegenheid gebruik om je ondanks alle beperkingen goede feestdagen en een gezond 2021 te wensen.

Mede namens Eddie Broekhuis,

Arthur Bot

Bestuurder CNV Vakmensen

M: 06 20 44 51 90
E: a.bot@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting