Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AkzoNobel - Nieuws

Bonden werken niet mee aan lossen van chloortreinen

Vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie zullen niet meewerken aan het lossen van chloortreinen mocht AkzoNobel besluiten deze naar Rotterdam te laten rijden.

Bij de chloorfabriek van AkzoNobel in Rotterdam is momenteel een staking gaande. De werknemers voeren actie, omdat ze graag een eigen ondernemingscao willen, waarin de jarenlange achterstand van salarissen wordt gecompenseerd. "De werknemers gaan nu dus geen treinen lossen", zegt Jelle Loosman, bestuurder van CNV Vakmensen.

Bizar

De vakbonden noemen het bizar dat AkzoNobel chloortreinen wil laten rijden terwijl het bedrijf aan de andere kant bij de rechter bepleitte dat de productie van chloor vanwege de veiligheid niet naar nagenoeg 0 procent kan worden gebracht. “En dan wel met het chloor over het spoor!?”, aldus de bonden.

Achtergrond

Onderzoek, uitgevoerd in opdracht van AkzoNobel, laat zien dat er sprake is van een behoorlijke inkomensongelijkheid ten opzichte van soortgelijk werk bij andere bedrijven. De werknemers staken voor een aparte ondernemings-cao en een forse salarisverhoging, vanwege het achterblijven van de lonen ten opzichte van de inflatie in de afgelopen jaren, het verschil in lonen met de relevante bedrijfsomgeving en de looneis van 3 procent voor het jaar 2014.

Bij AkzoNobel Botlek werken 200 mensen, hiervan werken er 95 bij MEB (Membraam Elektrolyse Bedrijf).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid