Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AkzoNobel - Nieuws

Acties bij Akzo Nobel Deventer opgeschort

De acties bij de chemiefabriek van Akzo Nobel in Deventer worden voorlopig opgeschort. Dat hebben de vakbonden vanmiddag besloten na het dreigement van Akzo Nobel om de fabriek - vanwege de voortdurende acties - helemaal stil te gaan leggen.

"Opschorten betekent zeker niet dat we de acties nu helemaal stopzetten", zegt Jelle Loosman van CNV Vakmensen er meteen bij. "Wij blijven ons inzetten voor het openhouden van de fabriek en het behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid. Wanneer en hoe, dat bepalen we samen met het actiecomité van werknemers."

Ondernemingsraad

Deze week komt de ondernemingsraad met een formeel advies op het plan van Akzo Nobel om de vestiging in Deventer, waar 215 mensen werken, de komende jaren te sluiten. De ondernemingsraad zal daarin pleiten voor het openhouden van de fabriek, gecombineerd met een reorganisatie. "Ook dat plan zal banen kosten", weet Loosman. "Maar dat is in ieder geval beter dan een complete sluiting en het verlies van alle banen. Dat is niet te verteren, zeker niet als je weet dat deze fabriek altijd gewoon winst heeft gemaakt."

De werknemers van Akzo Nobel voeren sinds half november geregeld actie voor behoud van de fabriek.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid