Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao NAM - Nieuws

Ledenraadpleging CAO NAM

Op 18 mei hebben wij met elkaar gesproken over de cao. Daar hebben wij met een groot aantal leden gesproken over de gestagneerde cao-onderhandelingen. Er waren een aantal zaken die de aanwezige leden zwaar op de maag lagen.

Zo hadden wij verbeteringsvoorstellen gedaan om de werkdruk omlaag te brengen en dat werd door Nam gebagatelliseerd. Daar hebben wij een afspraak over kunnen maken. Tijdens de looptijd van de CAO zal er een onderzoek komen naar werkdruk. De resultaten van dit onderzoek bespreken de cao-partijen tijdens de laatste 3 maanden van de looptijd van de CAO. In dit onderzoek zullen ook de 12-uursdiensten worden meegenomen.

Verder was het voorstel van Nam artikel over het afschaffen van het werkgelegenheidsartikel iets wat bij de leden zwaar viel. Wij hebben Nam uit kunnen leggen hoe wij tegen dit artikel aankijken. Artikel 53 lid 3 zal nu onveranderd blijven.

Wat overblijft is het magere loonbod in mei. Dat is nu iets verhoogd en niet voldoende voor een principeakkoord en is wat ons betreft de reden dat wij het totaalpakket als onderhandelingsresultaat kenmerken.

Op de ledenvergadering van volgende week zullen dit onderhandelingsresultaat besproken worden en ter stemming worden gebracht.
Wij doen een vriendelijk doch dringend beroep op jullie om 12 augustus as aanwezig te zijn.

Wij  nodigen jullie uit voor een ledenvergadering op:

12 augustus om 19:30
in Hotel  Van Der Valk Assen.


Anton Meijerman
T: 0512583470
E: h.meijerman@cnvvakmensen.nl 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid