Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao MSD - Nieuws

Werving MSD leden en kaderleden

Hierbij ontvang je als lid van CNV Vakmensen de nieuwe wervingsfolder voor werknemers bij MSD die nog geen lid zijn van een vakbond “Samen voor sterke afspraken”.

Invloed op je cao bij MSD
CNV Vakmensen is voornemens om vaker dan voorheen door middel van een enquête de mening van leden te polsen bij cao-onderwerpen. Een snelle manier die werknemers aanspreekt en waarmee men snel invloed kan uitoefenen op besluiten. Daarnaast willen we ook graag in contact komen met leden/medewerkers die deel willen nemen in de kadergroep (samen met een andere vakbond) om daar je mening te geven en direct invloed uit te oefenen. De lijnen zijn erg kort en direct en daardoor heb je wezenlijke invloed om de inhoud van je cao. Wij zijn absoluut niet bureaucratisch, dus meld je aan en of vraag nadere informatie bij Peter de Ridder, bestuurder CNV Vakmensen bij MSD op 06 - 51 60 19 97.

Hoe houd ik het vol tot aan mijn pensioen?
Vrijwel iedere werknemer binnen MSD beseft dat hij/zij met werkdruk te maken krijgt of zal krijgen dan wel dat het werk zwaar wordt. Uit onderzoek blijkt dat de bereidheid om na te denken over de consequenties niet groot is. Goed is daarom te weten dat CNV Vakmensen wel voor u wil kijken hoe we de werkcondities kunnen verbeteren. We hoeven toch niet te accepteren dat veel werknemers de pensioenleeftijd niet halen en dat er daarom aan het einde van de carrière grote inkomensverliezen zijn. Belangrijk is het daarom eens per jaar samen met je collega’s stil te staan bij verbeteringen bij jou en jouw collega’s.

Thema’s waaraan je kunt denken zijn:

 • Heb ik voldoende rusttijd?
 • Zijn mijn dagen niet te lang?
 • Sta of zit ik te veel in een gebogen houding of andere onnatuurlijke houdingen?
 • Heb ik tijd genoeg voor privézaken, zoals bijvoorbeeld zorg voor de kinderen of ouders en sport/hobby’s?
 • Wat zijn reële voorstellen om ouderen te ontzien/mee te laten komen?
 • Zou je graag zien dat er onderzoek wordt verricht naar werkdruk?

Bespreek deze punten eens met elkaar. Heb je inzage in de RI&RE? Dat is de wettelijk verplichte risico inventarisatie en evaluatie, die de werkgever jaarlijks moet maken. Wat komt daar uit en wat is geschikt voor de cao? Laat het mij weten welke voorstellen we moeten doen op dit vlak. Je kunt mij dit mailen naar p.deridder@cnvvakmensen.nl

Bijdrage in scholingskosten
Ooit gedacht om een cursus te volgen bijvoorbeeld een kook-, computer- of talencursus? Veel van die cursussen dragen bij aan een verbeterde arbeidsmarktpositie. Via de cao en handboek personeelsregelingen van MSD kan per jaar 500 euro besteed worden aan ontwikkeling. Maak hier gebruik van.

James van de vakbond voor loopbaan en scholingsadvies
Wist je trouwens dat je voor een goed scholings- of loopbaanadvies contact kunt opnemen met James van de vakbond? Of doe een loopbaanscan via James. James is een specialist op het gebied van ‘arbeidsmarktproof” houden van werknemers ook voor interne verbreding binnen MSD. Voor meer informatie verwijs ik je naar de website www.jamesloopbaan.nl. Telefonisch zijn ze bereikbaar op 030 – 751 1900.

Rechtsbijstand
We hebben werknemers vaak gewezen op de voordelen van het lidmaatschap, zoals persoonlijke ondersteuning bij onenigheid met de werkgever, hulp bij het invullen van belastingen, onderzoeken zoals duurzaam inzetbaarheid, fiscaal gunstig vakbondscontributie met ongeveer 40% voordeel op je contributie, afsluiten van je cao ect.

Maar wist je dat de gratis rechtsbijstandverzekering die bij het lidmaatschap is ingesloten nu ook beoordeeld is met een 8 en daarmee tot de beste van Nederland behoord? Ook de calculerende werknemer zal inzien dat lidmaatschap van CNV Vakmensen de beste keus is. Immers is vakbondslidmaatschap in de meeste gevallen goedkoper dan een willekeurige rechtstandverzekering.

Ontvang nu 25 euro aan cadeaubonnen
Om het voor jou nu extra aantrekkelijk te maken leden aan te brengen, hebben we momenteel een actie. Als jij je collega vakbondslid maakt, ontvangen zowel jij als je collega 25 euro aan cadeaubonnen. Zelfs als je CNV Vakmensen promoot is dit van toepassing. Voor de actievoorwaarden zie de website: https://www.cnv-actie.nl/

Je kunt natuurlijk ook tot 18.00 uur bellen naar 030 – 751 1001.

Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 97
E: p.deridder@cnvvakmensen.nl
Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid