Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao MSD - Nieuws

Stemming sociaal plan MSD

Twee maanden geleden is jullie gevraagd wat jullie mening was over het voorliggende ontwerp sociaal plan MSD. Er is toen aangegeven dat het ontwerp te optimistisch was geformuleerd. Aangezien toen de stemming was gestaakt, zijn er ledenvergaderingen gehouden in Boxmeer, Oss en Haarlem.

We hebben in die vergadering uitgelegd wat het gevolg is van de voorgestelde wijziging van het sociaal plan. Ja, er is straks een sociaal plan dat nog steeds 2,5 keer de waarde van de transitievergoeding bevat, maar tegelijkertijd gaat werkgever daarbij uit van de achteruitgang van de transitievergoeding in 2020. Vanaf dit jaar zal er geen onderscheid meer plaatsvinden naar de vraag hoe lang je werkzaam bent of hoe oud je bent. Dat betekent met name voor mensen die langer voor MSD werken een stevige achteruitgang!

Daarbij komt dan ook nog dat een sociaal plan feitelijk pas nuttig wordt als er daadwerkelijk wordt gereorganiseerd. MSD heeft geen enkele reorganisatie gepland en wil dit sociaal plan hebben om kleine aanpassingen en individuele gevallen op te lossen. Is dat er niet, dan zal per individueel geval onderhandeld moeten worden over een vertrekregeling, of zelfs heel ouderwets een ontslagvergunning bij het UWV moeten worden aangevraagd.

Het is om die reden dat wij als CNV Vakmensen jullie nog één keer uitnodigen om te stemmen over het voorgestelde sociaal plan MSD. Klik hier om digitaal je stem uit te brengen. Leden die deze nieuwsbrief per post ontvangen kunnen gebruik maken van de bijlage. Stemmen kan tot en met vrijdag 22 november 2019 om 14.00 uur.
Wij koppelen aan deze uitnodiging wel een stemadvies: als CNV Vakmensen raden wij u aan tegen dit voorgestelde sociaal plan te stemmen.

In de bijlagen tref je onderstaande 2 documenten aan:
-Voorstel verlenging sociaal plan (1 januari 2020 t/m 31 december 2022)
-Stemformulier

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
r.wonnink@cnvvakmensen.nl

“Stop de kortingen op ons pensioen, voorkom verhoging van de premie en geen verlaging van de toekomstige opbouw”. Teken de petitie op https://geenpensioenskortingen.petities.nl/
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid