Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao MSD - Nieuws

MSD – tweede onderhandelingsronde

Vorige week stond de tweede onderhandelingsronde voor de collectieve arbeidsovereenkomst bij MSD op de agenda. Een bijzondere bijeenkomst, omdat na de eerste bijeenkomst door werkgever en NMP in een gezamenlijke enquête is gevraagd om jullie mening.

Dat is wel heel apart, omdat de onderhandelingen toen al gaande waren. De collega’s van NMP hebben ons betrokken in de uitkomsten van de enquête. De vraag is voor ons als vakbonden wat de meerwaarde is van deze uitvraag: bij geen van beide partijen zien we iets terug in de voorstellen dat ze uit deze enquête hebben gehaald.

Waar staan we?
Deze tweede onderhandelingsronde was een opmerkelijke bijeenkomst. Werkgever was aan de beurt om een inhoudelijke reactie te geven op de voorstellen van CNV, FNV en NMP. Begonnen werd met de toelichting op het werk van het bedrijfspensioenfonds van MSD: aangekondigd is dat werkgever bereid is om voor de komende drie jaar, dus van 2019 tot en met 2021, een garantieregeling voort te zetten. Dat is positief nieuws: mocht er een daling van de dekkingsgraad komen, bijvoorbeeld omdat er een beurskracht plaatsvindt, dan blijft jullie pensioen toch op een waarde dat er niet hoeft te worden afgestempeld.

Voor de volledige versie van de gezamenlijke nieuwsbrief verwijs ik u naar de bijlage.

Loes Bezemer
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 30 00 3607
E: l.bezemer@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid