Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao MSD - Nieuws

MSD-cao 2017: het draait om jou!

In oktober beginnen de onderhandelingen over de nieuwe cao MSD. CNV en FNV vinden het belangrijk om te weten wat er speelt bij MSD en waarover wij afspraken moeten vastleggen in de nieuwe cao. Via onze enquête kun jij jouw mening kenbaar maken.

We verwachten dat - naast natuurlijk de stijging van de lonen - het thema duurzame inzetbaarheid centraal zal staan bij de cao-onderhandelingen. Het afgelopen jaar hebben de bonden en MSD in een werkgroep gezamenlijk geprobeerd oplossingsrichtingen te vinden voor de grote meningsverschillen uit de vorige cao- onderhandelingen. Denk dan aan de onderwerpen werkdruk en werktijden/klokurenmatrix en ontziemaatregelen. In deze enquête toetsen we of die oplossingsrichtingen op draagvlak kunnen rekenen. Ook willen we aandacht blijven vragen voor het generatiepact (ouderen eerder stoppen met werken en jongeren een baan geven) en de mogelijkheid om een opleiding te kunnen volgen.

Vul de enquête in

De enquête bestaat uit enkele inhoudelijke en algemene vragen. Je treft ook vragen aan die ons een beter inzicht geven in hoe jullie de arbeidsverhoudingen ervaren en we vragen tips om ons werk (en dat van de OR en HRM) te verbeteren. Met de OR-verkiezingen op komst kunnen we daar ons voordeel mee doen.

Je kunt de enquête hier invullen >

Doe dit s.v.p. zo snel mogelijk, want op 3 oktober gaan we al de eerste resultaten bekijken. Later in de maand volgen er ledenvergaderingen waar de cao-voorstellenbrief definitief vastgesteld wordt en waar we de cao-voorstellen van MSD bespreken.

Alvast bedankt !

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen en FNV,

Peter de Ridder, bestuurder CNV Vakmensen
Janny Koppens, bestuurder FNV

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid