Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Meldon Plastics - Nieuws

Toch principeakkoord cao Meldon

Op 2 juli zijn de onderhandelingen met de directie van Meldon Plastics gestart over de nieuwe cao. De voortekenen voor het bereiken van een akkoord waren niet gunstig.

Er lagen grote verschillen tussen de voorstellen die CNV Vakmensen namens de leden had ingediend en de voorstellen van de directie van Meldon. De verwachting was dan ook dat de geplande twee onderhandelingsdagen hard nodig zouden zijn om tot aanvaardbare oplossingen te komen.

In de voorstellen die CNV Vakmensen namens de leden had ingediend, was nadrukkelijk rekening gehouden met de situatie en de mogelijkheden die wij zagen bij Meldon. Enerzijds was het belangrijk om de toekomst van Meldon niet onnodig onder druk te zetten met hoge (loon)eisen en anderzijds moest er toch ook wel een fatsoenlijke loonsverbetering worden afgesproken, naast enkele andere kwalitatieve verbeteringen in de cao bij een looptijd van een jaar. De directie wilde nadrukkelijk een langere looptijd, waarbij een zeer beperkte loonsverbetering pas in het 2e jaar kon worden toegekend. Ook op andere punten waren er de nodige verschillen. Niet omdat onze voorstellen inhoudelijk niet goed waren, maar meer omdat Meldon de kosten daarvoor niet wilde dragen in deze cao.

Hoe nu verder?

Als de vraag van ons niet onredelijk was, met goede argumenten onderbouwd, dan moest er toch een oplossing gevonden kunnen worden!
Uiteindelijk na stevige discussies over nut en noodzaak van wat wel en niet kon, wisten partijen elkaar toch vinden in een voor beiden acceptabel resultaat, met:

  • een looptijd van 2 jaar; 
  • in totaal een loonsverbetering van 3,25%; 
  • afspraken over mantelzorg;
  • een start van het onderzoek naar 'vitality management' (onder andere pago en advies).

Zoals gebruikelijk, hebben de leden uiteindelijk wel het laatste woord. Jullie beslissen of dit principeakkoord ook jullie goedkeuring krijgt, pas dan is het definitief. Om die reden nodig ik alle leden uit voor een ledenvergadering op:

woensdag 10 juli 2013
Tijd: 14.15 uur tot 15.30 uur
Locatie: Vergaderruimte bovenste verdieping kantoor Meldon
Plaats: Nieuw Bergen

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets,
bestuurder CNV Vakmensen
06-51115594
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid