Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Meldon Plastics - Nieuws

Meldon cao 2019, Ultimatum naar directie

De leden werkzaam bij Meldon plastics hebben zich in overgrote meerderheid uitgesproken tegen het eindbod van de directie. Vervolgens hebben zij ook een ultimatum gesteld. Er moet nu echt ingestemd worden met de redelijke eisen van de werknemers van Meldon Plastics.

Wat willen de leden
De leden hebben CNV Vakmensen gevraagd nu ook een ultimatum te stellen aan hun werkgever. Zij willen nu eindelijk een cao met een redelijke loonsverhoging.

Het ultimatum dat vrijdag 31 januari naar de directie van Meldon Plastics is verstuurd bestaat, zoals met jullie afgesproken, uit onderstaande punten.

De leden van CNV Vakmensen wensen:
  • een cao met een looptijd van 12 maanden, van 1 juli 2019 tot 1 juli 2020.
  • per 1 juli 2019 2,5% loonsverhoging.
Uiteraard geldt daarbij de voorwaarde dat de overige cao-bepalingen ongewijzigd blijven.

Indien de directie vóór 7 februari 2020 om 17:00 uur niet positief heeft gereageerd door integraal onze eisen in te willigen, zal de directie rekening moeten houden met het door CNV Vakmensen, namens de leden werkzaam bij Meldon Plastics, uitroepen en organiseren van collectieve acties, waaronder stiptheidsacties en waarbij algehele werkonderbrekingen en stakingen van korte of langere duur niet worden uitgesloten.

Hoe nu verder
Natuurlijk hopen wij dat de directie de ernst van de situatie inziet en alsnog instemt met bovenstaande redelijke eisen. Mocht de directie echter alsnog niet binnen de gestelde tijd instemmen, dan zullen de leden en ook alle overige werknemers worden opgeroepen om in actie te komen. Wij hebben een en ander al besproken tijdens de ledenvergaderingen. 90% van de leden gaf nadrukkelijk aan dat zij nog steeds achter hun eisen staan en als het niet anders kan desnoods bereid zijn actie te voeren. Mocht er dus op 7 februari géén overeenstemming zijn over de cao, dan zullen jullie allemaal een oproep krijgen om over te gaan tot het voeren van acties. Laten wij hopen dat het niet zover hoeft te komen. Wij houden jullie op de hoogte!

De vakbond dat zijn de leden
Maak je collega ook lid, hij/zij heeft ook groot belang bij deze cao. Wij hebben een interessante aanbieding: 1e halfjaar 50% korting op de contributie!

CNV Vakmensen van en voor mensen, al 125 jaar!
Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid