Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Lucite International - Nieuws

Stemming cao-resultaat nieuwe Cao Lucite

Op 31 januari 2016 is je huidige cao geëxpireerd. In verband met de situatie van het bedrijf heeft je werkgever toen aangegeven geen ruimte te zien voor een structurele loonsverhoging.

CNV Vakmensen heeft toen namens de leden aangegeven hier niet mee akkoord te kunnen gaan en hebben het cao-overleg opgeschort tot september.

In september 2016 zag jullie directie nog steeds geen ruimte voor een structurele loonsverbetering waarop wij terug gegaan zijn naar de leden. In november 2016 heeft
CNV Vakmensen samen met FNV een achterbanraadpleging georganiseerd bij jullie op het bedrijf. Op basis van deze raadpleging hebben wij jullie directie uitgenodigd voor een nieuw overleg.

Dit overleg heeft uiteindelijk op 20 februari jongstleden plaatsgevonden met als resultaat een mager cao-resultaat dat wij u graag positief willen voorleggen. We zijn een cao overeengekomen met een looptijd van 24 maanden, waarbij de salarissen met ingang van
1 augustus 2017 structureel verhoogd zullen worden met 1,50%. Daarnaast zal zodra dit resultaat is goedgekeurd door de meerderheid van de leden een eenmalige uitkering uitbetaald worden ter hoogte van € 750,00.

Gezien een naderende verlofperiode is met de onderhandelingsdelegatie afgesproken dat dit resultaat je schriftelijk ter stemming wordt voorgelegd.
Je kunt tot en met 17 maart via deze link stemmen of je wel of niet akkoord gaat met het resultaat. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan kun je ook digitaal via onze website stemmen. Ga hiervoor naar www.cnvvakmensen.nl/caos/ De nieuwsbrief vind je op de pagina ‘Cao Lucite’. Hierin staat de link naar de stemming. Mocht het niet mogelijk zijn via de link te stemmen, stuur dan het bijgaand stemformulier ingevuld naar het secretariaat, via het op het formulier genoemde post- of mailadres.

Een eventuele mondelinge toelichting kan gegeven worden door Willem Barendrecht, kaderlid CNV Vakmensen.

Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 48 94 75
E: t.orie@cnvvakmensen.nl  
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid