Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Echte vakmensen, echte talenten!
Chemie en Energie

Cao Lucite International

Looptijd: 1 februari 2016 tot en met 31 januari 2018

Je werkt bij Lucite International. Lucite International Holland BV is onderdeel van Lucite International, de grootste producent ter wereld van methylmethacrylaat (MMA). Bij Lucite International werken wereldwijd 2.000 mensen. De fabriek in Rozenburg, waar 70 mensen werken (inclusief contractors), produceert polymethylmethacrylaat (PMMA) dat door afnemers wordt omgezet in een groot aantal producten, zoals achterlichten van auto’s, horlogeglazen, Perspex™ platen, prisma’s en huishoudelijke artikelen.

Heb jij vragen over jouw cao?

Neem contact op met jouw vakbondsbestuurder

Tjeerd Orie
t.orie@cnvvakmensen.nl

  Cao verlopen?

  • De einddatum van de cao is verstreken. Wat nu?

   Zolang er geen nieuwe cao is afgesloten, geldt de oude nog

   Soms is de looptijd van een cao al verstreken maar is er nog geen nieuwe cao. In dat geval geldt de oude cao nog steeds. Dit wordt nawerking genoemd. Nawerking betekent dat, zolang er geen nieuwe cao is afgesloten, de oude cao blijft gelden voor werknemers die voordat de cao afliep in dienst waren. Zodra er een nieuw cao-akkoord is én de nieuwe tekst is gereed, verschijnt verschijnt deze op de website.


  • De oude cao is verlopen en er is een nieuwe cao. Geldt die al?

   De afspraken gelden vanaf de ingangsdatum

   Het kan even duren voordat de nieuwe cao-tekst klaar is. De nieuwe afspraken gelden al vanaf de ingangsdatum van de nieuwe cao. Zodra er een nieuw cao akkoord is én de nieuwe tekst gereed is, verschijnt de nieuwe tekst op deze site.