Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Linde Gas - Nieuws

Wat speelt er momenteel binnen het Linde-concern?

Met deze nieuwsbrief informeren we jullie over de stand van zaken binnen het Linde-concern.

CAO
Op 31 mei 2021 loopt de huidige cao voor de werknemers van Linde Gas Benelux B.V. en Linde Homecare Benelux B.V. af. Binnenkort starten wij met de voorbereidingen voor de nieuwe cao. Wij komen dan bij je in de lucht voor het verzamelen van input voor onze cao-voorstellenbrief. Heb je nu al ideeën of aandachtspunten die jij nu al aan ons wilt doorgeven? Mail mij dan op dit mailadres: g.vancuijk@cnvvakmensen.nl
Werkgever heeft al op voorhand aangegeven naar twee cao’s te willen: één voor Linde Gas Benelux B.V. en één voor Linde Homecare Benelux B.V. We hebben werkgever laten weten hier geen voorstander van te zijn.

Linde Homecare 
Eind oktober 2020 zijn wij door werkgever op de hoogte gesteld dat het Linde Homecare al jaren niet lukt de gestelde rendementsdoelstellingen te behalen. Om die reden is er recentelijk afscheid genomen van een aantal medewerkers en is er flink op kosten bespaard.
Verder heeft werkgever aangegeven te willen bezuinigen op de arbeidsvoorwaarden voor Linde Homecare door met de vakbonden afspraken te maken over een versobering hiervan.  De medewerkers van Linde Homecare zijn, vanuit de werkingssfeer (wettelijk bepaald), verplicht overgegaan van het pensioenfonds PGB naar het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Op de overgang van de pensioenregeling per 1 januari jongstleden hebben wij ons als eerste gericht. Tijdens de onderhandelingen over de voorwaarden van overgang hebben wij voor de betrokken medewerkers een mooie afspraak kunnen maken in de vorm van een lagere pensioenpremie voor de medewerkers.

Sociaal Plan
Per brief van 4 februari heeft werkgever het Sociaal Plan per 31 maart 2022 opgezegd. Als reden wordt opgegeven dat de synergie-inspanningen als gevolg van de samenvoeging van Praxair en Linde tot een einde komen. In elk geval is het huidige sociaal plan nog van toepassing op de personele gevolgen van een reorganisatie die start vóór 1 april 2022. Wij nemen het sociaal plan mee als punt op de agenda bij de start van de cao-onderhandelingen. 

Ledenadministratie 
Ik ben bezig met het actualiseren van onze ledenadministratie betreffende het Linde-concern. Ik wil jullie dan ook vragen om mij door te geven bij welk bedrijfsonderdeel jullie werkzaam zijn en op welke vestiging/locatie jullie werken. Ontvang je deze nieuwsbrief maar werk je niet meer bij Linde? Laat mij dat dan per e-mail weten. In dat geval wil ik je vragen aan te geven waar je wel werkt, of dat er een andere reden hiervoor is. 

Heb je nog vragen?
Laat mij dit weten en neem contact met mij op.

Gerard van Cuijk, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2013 4089 / g.vancuijk@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid