Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Linde Gas - Nieuws

Cao-onderhandelingen LGB nog niet echt gestart!

Op donderdag 13 juni jl. stond de eerste cao-onderhandelingsronde gepland. Hoewel wij, de gezamenlijke vakbonden, met je werkgever aan tafel hebben gezeten is er geen voortgang geboekt. De vervolgbijeenkomst op dinsdag 18 juni is door je werkgever afgezegd met de boodschap deze te verzetten.

De eerste onderhandelingsronde verliep moeizaam. Het liep vast op een verschil van inzicht over de aanpak. Je werkgever wil eerst afspraken maken over het te volgen proces. Vervolgens lichten de partijen hun voorstellenbrief toe en beantwoorden de vragen die er zijn en daarna gaan we onderhandelen. Wij willen eerst van je werkgever een loonbod horen. Dat vinden wij belangrijk om een start te kunnen maken met de cao-onderhandelingen. Graag lichten wij dat toe.

Wij hebben voor de start van de cao-onderhandelingen onze voorstellenbrief - die wij in samenspraak met onze leden hebben vastgesteld - ingezonden. Voorafgaande aan de eerste onderhandelingsronde hebben wij van je werkgever ook een voorstellenbrief ontvangen. Daarbij schreef je werkgever dat de voorstellen onder andere zijn gebaseerd op uitkomsten van de gehouden enquête onder alle medewerkers. Ook gaf je werkgever in zijn voorstellenbrief aan dat de voorstellen integraal gelezen dienen te worden. Dit betekent dat alle voorstellen met elkaar samenhangen. Echter als alle voorstellen in samenhang met elkaar gelezen moeten worden dan hoort daar ook een voorstel voor een loonsverhoging in te staan.

Wij vinden het om deze reden belangrijk dat de werkgever met een loonbod komt, de inflatie stijgt immers ook. De voorstellen van je werkgever zijn nu alleen gericht op kostenbeheersing ten koste van de secundaire arbeidsvoorwaarden en er gaapt een groot gat met onze cao-voorstellen. Om het totale pakket van voorstellen van je werkgever te kunnen begrijpen en beoordelen hebben wij van je werkgever een loonbod nodig. Alleen dan kun je de voorstellenbrief op waarde inschatten. Of heeft je werkgever geen ruimte voor een structurele loonsverhoging!

Hopelijk komt je werkgever snel met een positief antwoord op onze vraag zodat we met alle betrokken partijen een echte start kunnen maken met het cao-overleg!

Wij houden je op de hoogte over de ontwikkelingen. Heb je vragen laat het me dan weten. Je kunt mij bereiken via onderstaande gegevens.

John Buurman
cao-delegatielid,

Gerard van Cuijk
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 20 13 4089
E: g.vancuijk@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid