Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Lantor beweegt

De bedoeling was om jullie een nieuwsbrief te sturen met informatie over de volgende actie. Na de vorige staking leek het erop dat jullie werkgever wederom niet wilde bewegen, maar we werden positief verrast.

Deze week zijn we uitgenodigd voor een informeel overleg en dat overleg is in goede sfeer verlopen. Tijdens dit overleg hebben we gekeken wat alternatieven kunnen zijn voor een structurele loonsverhoging. 3 procent is voor Lantor blijkbaar te veel voor 2019. Echter een eenmalige is niet waarvoor jullie 3 dagen hebben gestaakt.

Het voorstel van onze kant was om te kijken naar dagen. Dagen vertegenwoordigen namelijk een waarde. Een dag is ongeveer 0,45%.

Jullie werkgever heeft donderdag 9 mei het volgende voorgesteld.

2,25 procent per 1-1-2019
2,25 procent per 1-1-2020

Looptijd 1-1-2019 tot 1-10-2020.

In 2019 krijgen jullie twee dagen die door werkgever worden aangewezen om op te nemen. Dit zal in de maand december zijn.
Vanaf 2020 kunnen de twee dagen elk jaar worden ingezet voor duurzame inzetbaarheid. Dit is naast de dagen die jullie al kunnen kopen vanuit het levensfasebudget.
Deze twee dagen vervallen bij niet opnemen aan het einde van ieder jaar. Je kunt ze dus niet opsparen voor het jaar erna.
Enige voorwaarde die de werkgever stelt is dat de twee dagen alleen zijn voor wie nu in dienst is van Lantor. Ook wie nu een tijdelijk contract heeft krijgt deze dagen.
Nieuwe medewerkers maken geen aanspraak op deze dagen. Dit kan eventueel in de toekomst in de CAO onderhandelingen worden rechtgetrokken.

Dinsdag 14 mei hebben we nog een kort formeel overleg met jullie werkgever om dit voorstel definitief te maken. Wij willen jullie uitnodigen voor een ledenvergadering op dinsdag 14 mei om dit voorstel van de werkgever met jullie te bespreken en te horen of dit voor jullie voldoende is. Om 13.30 in jullie “kantine”.

Voor de nachtploeg kunnen wij om 21.15 uur voorafgaand aan jullie dienst langskomen om het nieuwe voorstel van de werkgever te bespreken.

Tot 14 mei.

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 06 19 89
E: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid