Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kunststof- en rubberindustrie - Nieuws

Zet je handtekening voor een goede cao!

De cao kunststof en rubber is al meer dan drie maanden afgelopen, maar nog lukt het werkgevers en vakbonden niet om een nieuwe cao af te sluiten.

De onderhandelingen lopen vast op met name loon- en leeftijdsbepalingen.

Loon

Werkgevers bieden in een cao van 12 maanden een structurele loonsverhoging van 1,25 procent per 1 juli 2014. Helaas is dat niet met terugwerkende kracht. Daarom bieden werkgevers ook een eenmalige uitkering van 1,25 procent om de eerste zes maanden te compenseren. CNV Vakmensen stelt een cao voor van 15 maanden met een loonsverhoging per 1 januari 2014 van 2,5 procent en nog een loonsverhoging van 1 procent per 1 januari 2015. Werkgevers kunnen zich wel vinden in een cao van 15 maanden, maar niet in het loon. Het gat tussen 1,25 procent (werkgevers) en 2,5 procent (vakbonden) is dus groot.

Leeftijdsbepalingen

Als je 58 jaar bent, dan kun je in de huidige cao vragen om overgeplaatst te worden van ploegendienst naar dagdienst. De werkgever moet dat verzoek inwilligen. Werkgevers willen van dat recht af: alleen in overleg kun je naar de dagdienst, niet als recht. Met de overige leeftijdsbepalingen lijken we eruit te komen: we schuiven de begin- en eindleeftijd steeds op met de AOW-leeftijd.

Handtekeningenlijsten

We komen er dus nu niet uit over het loon en over de 58 jaar. We vragen je daarom om bijgaande petitie door je collega’s te laten ondertekenen, zodat werkgevers en vakbonden in de volgende cao-ronde op 11 juni zich verplicht voelen om een goede cao af te sluiten!

Een groep kaderleden zal de handtekeningen op 11 juni tijdens de onderhandelingen aan de werkgevers aanbieden.

Roel van Riezen

NB: Zet je handtekening én deel de petitie uit

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid