Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kunststof- en rubberindustrie - Nieuws

RADICI Arbeidsvoorwaarden under construction

Vrijdag 16 november heeft er een 1e gesprek plaats gehad tussen de Site manager van Radici en CNV Vakmensen over de arbeidsvoorwaarden. Er is toen met name gesproken over de mogelijkheden om vaart te zetten in de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden.

Stop op individuele afspraken

Als 1e is afgesproken dat per direct alle huidige voorstellen voor al het personeel ten aanzien van aanpassingen op de individuele contracten worden ingetrokken. Wij gaan nu in gesprek om te bekijken op welke wijze er een afspraak gemaakt kan worden over de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden, die voor alle medewerkers gelijk is.

Collectieve regeling

CNV Vakmensen wil nu afspraken maken die herkenbaar zijn voor alle mensen en die ook voor de toekomst duidelijkheid gaan geven over de ontwikkelingen. Dat wil zeggen dat er helderheid moet zijn over jaarlijkse loonontwikkeling, maar ook over arbeidstijden en rusttijden, verlofregelingen, verschillende functies, etc. Er moet een collectieve regeling komen waarmee iedere medewerker bij Radici weet wat zijn/haar rechten en plichten zijn en ook hoe de beloningsstructuur er uit ziet. Jullie Site manager kon zich hier in vinden. Nu moeten wij dus tot concrete afspraken komen.

Afspraken voor zowel productie als kantoorpersoneel

De afspraken die nu gemaakt gaan worden gelden straks voor iedereen. Er wordt daarbij natuurlijk rekening gehouden met de verschillende functies en ook met de huidige bestaande afspraken. Op 4 december wordt het overleg met het management vervolgd. Wij houden jullie op de hoogte.

Jouw mening telt

CNV Vakmensen heeft als doel om voor alle medewerkers bij Radici afspraken te maken waar jullie allemaal mee kunnen instemmen. Het is dus belangrijk dat iedereen de gelegenheid heeft om zijn/haar mening te geven. Daarvoor is het dus van groot belang dat iedereen lid is van de vakbond. Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Als jullie een sterke vakbond willen zijn, moeten jullie ook een duidelijke keuze maken: of willen jullie die zwakste schakel zijn?! Wij hebben nog steeds een interessante aanbieding: Het 1e halfjaar 50% korting op de contributie!

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets

Bestuurder CNV Vakmensen

E: r.smeets@cnvvakmensen.nl

T: 06 51 11 55 94

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid