Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kunststof- en rubberindustrie - Nieuws

Mogelijk wel loonsverhoging cao Kunststof en Rubber

Gisteren heeft de werkgeversvereniging NWBC een prikbordmededeling gedaan. Daarin staat dat NWBC de werkgevers oproept om de lonen met 1,75 procent te verhogen.

Wat betekent dit?

We weten natuurlijk niet of jouw werkgever aan deze oproep gehoor zal geven. Het is een oproep, geen verplichting. Daarom wachten we even af. Stel dat jouw werkgever deze 1,75 procent loonverhoging betaalt, dan is dat mooi meegenomen. De werkgevers zijn nog niet ingegaan op ons verzoek om overleg. Dat betekent dat er geen cao is. Een werkgever mag altijd een loonsverhoging geven, ook als dat niet in een cao is overeengekomen.

De werkgevers wilden in de cao het ouderenbeleid verslechteren. Dat mogen de werkgevers alleen in een cao regelen. Dus zolang de vakbonden geen cao afsluiten, zijn er ook geen verslechteringen.
Dus: mogelijk geeft jouw werkgever wel een loonsverhoging. Daarmee is er nog geen cao, en dus kunnen verslechteringen niet doorgaan.

Even afwachten

Zoals gezegd, laten we maar even afwachten. Laat even met een e-mailbericht weten of jouw werkgever de 1,75 procent loonsverhoging eind deze maand betaalt. Aan het einde van deze maand bekijkt CNV Vakmensen wat we het beste kunnen doen. Je krijgt dan weer een nieuwsbrief van ons.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid