Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kunststof- en rubberindustrie - Nieuws

CNV-leden wijzen eindbod cao Kunststof en Rubber af

87,5 procent van de CNV-leden stemt tegen het eindbod van de cao. Belangrijkste reden: 1,75 procent loonsverhoging is te laag. De kaderleden van CNV Vakmensen hebben besloten om de werkgevers uit te nodigen om opnieuw te onderhandelen. Die onderhandelingen moeten uiterlijk op 22 september 2014 plaatsvinden.

Wat kan er gebeuren?

Nu de CNV-leden het eindbod van de werkgevers hebben afgewezen, zijn er vier opties:

  • We hopen dat de werkgevers onze uitnodiging aannemen en voor 22 september een goede cao afsluiten. Dan krijg je twee procent loonsverhoging, misschien meer. De ouderenmaatregelen schuiven waarschijnlijk twee jaar op, zoals in het eindbod staat. Want op de stembiljetten schrijven jullie: tegenover verslechteringen moet een goede loonsverhoging staan.
  • De werkgevers blijven bij hun eindbod, en jullie wijzen dit nog steeds af. Maar jullie willen geen actie voeren voor een betere cao. Dan blijft de oude cao gelden voor iedereen die op 31 december 2013 (vorig jaar) in dienst was. Je krijgt geen loonsverhoging, maar de ouderenmaatregelen verslechteren ook niet. De bonden staan buiten spel, er komt geen nieuwe cao meer, ook volgend jaar niet. Nieuw personeel valt niet onder de cao, het oude personeel blijft onder de oude cao vallen, dus zonder loonsverhoging.
  • De werkgevers blijven bij hun eindbod, en jullie zeggen: laten we het eindbod toch maar accepteren. Dan komt er een nieuwe cao, je krijgt dus 1,75 procent loonsverhoging, en de ouderenmaatregelen schuiven twee jaar op. Deze oplossing kan alleen, zolang de werkgevers hun eindbod niet intrekken.
  • Je gaat na 22 september 2014 actie voeren voor een betere cao. Als je dat gezamenlijk doet, dan wordt de cao ook beter. Maar dat lukt alleen als jij ook mee doet met acties.

De keuze is aan jou!

We wachten nu eerst af of de werkgevers met ons gaan praten. Maar als daar niets uitkomt, dan is het aan jou: wel of niet actie voeren? Die keuze leggen we je na 22 september voor. Je krijgt direct na 22 september een nieuw pamflet.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid