Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kunststof- en rubberindustrie - Nieuws

Overleg Kunststof en Rubber: open en eerlijk, maar mislukt

De drie vakbonden trokken zij aan zij op, en gingen ver in hun bereidheid tot het sluiten van compromissen. Zoals CNV Vakmensen keer op keer heeft gezegd: de ouderenregelingen in de cao kunnen worden aangepast als de loonsverhoging ook wat omhoog gaat.

Dat is wat jullie voor en na de zomer steeds tegen ons hebben gezegd. Werkgevers willen niet betalen voor het aanpassen van de ouderenmaatregelen. En dus mislukte het overleg afgelopen vrijdag 10 oktober 2014, en dus komt er dit jaar geen cao. Werkgevers wilden ook niet een cao afsluiten met daarin alleen de loonsverhoging van 1,75 %.

Wat is het vervolg?

De meeste bedrijven hebben 1,75 % betaald over 2014, dus dit jaar is er geen probleem. De CNV-leden hebben in de afgelopen weken aangegeven dat ze dit jaar dus ook geen actie gaan voeren voor een cao. Na de jaarwisseling bekijken we wat dan de situatie is en CNV Vakmensen legt dat opnieuw aan jullie voor.

CNV Vakmensen gaat ervan uit dat er in de komende weken en maanden wel gesprekken gaan plaatsvinden over de toekomst van de cao. Werkgevers zouden de cao meer bijdetijds willen maken. Wat vind jij? Zullen we onze cao moderner gaan maken? Of heb je hele anderen ideeën, bijvoorbeeld dat je liever een cao hebt die alleen geldt voor jouw bedrijf?

Graag weer je reactie naar

Roel van Riezen
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid