Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kerry Bio-Science - Nieuws

Uitstel CAO-onderhandelingen Kerry Bioscience

Afgelopen week hebben wij overleg gevoerd met jullie werkgever en onze kaderleden. De reden hiervan was dat jullie cao binnenkort afloopt. Zowel jullie werkgever als wij hadden behoefte om hierover af te stemmen.

Tijdens het overleg hebben wij de stand van zaken besproken over het pensioendossier. Zoals jullie weten moeten hierin een aantal zaken vanuit de nieuwe wettelijke en fiscale kaders worden doorgevoerd. Daarnaast loopt het contract met jullie pensioenverzekeraar aan het einde van dit jaar af. Jullie werkgever is zich dit moment aan het oriënteren over hoe de wijzigingen kunnen worden doorgevoerd en of er een nieuw contract gaat komen met de huidige verzekeraar. 

Op basis daarvan hebben wij gezamenlijk besloten dat het op dit moment niet verstandig is om de cao-onderhandelingen op te starten. We hebben eerst een beter beeld nodig over de consequenties van de wijzigingen en welke premie hieraan wordt gekoppeld. Wij zullen in juli hierover gezamenlijk in overleg gaan en verwachten in september te kunnen starten met de cao-onderhandelingen.

Natuurlijk gaan we daarvoor met jullie de ledenraadplegingen houden en zullen wij dan de uitkomsten tot dan toe met jullie afstemmen. Wij hebben aan jullie werkgever aangegeven dat uitstel van de onderhandelingen wat ons betreft geen consequenties mag hebben voor de loonontwikkeling in 2014. Hiervoor is begrip en men verwacht dat wij tot passende oplossingen zullen kunnen komen.

Wij hopen dat we jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten jullie nog vragen of opmerkingen hebben, ga dan naar één van onze kaderleden en zij zullen zorgen dat deze op de juiste plek terecht komt.

Cor-Hilde van Beijeren
Bestuurder 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid