Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kemira - Nieuws

Update Kemira cao-onderhandelingen

Op dinsdag 9 mei heeft een vierde ontmoeting plaatsgevonden met de cao-partijen voor de cao Kemira. CNV Vakmensen houdt de leden graag op de hoogte van de stand van zaken.

De leden hebben gestemd
Op 4 mei hebben wij u gehoord over het wel of niet accepteren van het voorgelegde uitruilmodel. Het uitruilmodel was een voorstel in concept over hoe de ‘verouderende’ populatie en de gevolgen voor het bedrijf op termijn opgevangen zouden kunnen worden. Het concept model gaf aan welke mogelijkheid er is om in te grijpen in het toekomstige bezettingsprobleem. In 12 sessies heeft Kemira geprobeerd alle werknemers te bereiken.

U heeft tijdens onze ledenvergadering van 4 mei of per e-mail unaniem tegen dit voorstel gestemd. Er is geen draagvlak voor dit uitruilmodel en dat hebben we gisteren aan de onderhandelingstafel bekend gemaakt en toegelicht.

Het uitruilmodel is van tafel!

Toekomst Kemira
Werkgever geeft aan dat ongewijzigd beleid tot continuïteitsknelpunten leidt in de komende jaren. Dat er sprake is van vergrijzing binnen de onderneming is een feit en dat vraagt om oplossingen, die voor werknemers acceptabel en voor Kemira draagbaar zijn op de langere termijn. Hoe die oplossing eruit gaat zien, zal in de tweede helft van 2017 door een delegatie uit de cao-partijen worden onderzocht. De cao-onderhandelingen gaan verder en de ‘knelpunten’ die Kemira aangeeft, worden in aparte bijeenkomsten bekeken en onderzocht.

Het moge duidelijk zijn dat er voor de langere termijn een oplossing moet komen voor de problematiek zoals die nu bekend is. Als CNV Vakmensen zullen we hierin betrokken blijven en u daarvan op de hoogte houden en erbij betrekken.

Vervolg onderhandelingen
Op 22 mei aanstaande zullen de cao-onderhandelingen worden voortgezet. De cao-voorstellen worden dan besproken.

Ben jij bereid om input te leveren en deel te nemen aan het vervolg en ga je voor een betere cao? Meld dan een nieuw lid aan. Samen sta je uiteindelijk sterker.

Wij roepen ieder lid op 1 nieuw lid in te schrijven via http://www.cnv-ledenwerven.nl/ De eerste zes maanden kosten 50% van de normale contributie van maximaal 18 euro per maand inclusief rechtshulp privé!

Vragen of opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen kun je Gerti van Valkenburg of Fadua Toufik benaderen via onderstaande gegevens.

Gerti van Valkenburg en Fadua Toufik
bestuurders CNV Vakmensen
E: g.valkenburg@cnvvakmensen.nl en f.toufik@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid