Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kemira - Nieuws

Kemira: geen nieuws, toch nieuws!

Zoals al aan jullie doorgegeven, zou er op 5 juni 2013 een eerste echte onderhandelingsronde zijn om tot een goed en degelijk sociaal plan te komen.

In eerste instantie was het de bedoeling, dat vakbonden de toelichtingen zouden geven op hun  opmerkingen en verbeteringsvoorstellen. Echter om goed te kunnen onderhandelen en om te weten welke bedragen je aan een voorstel kunt “hangen”, is het van belang om hier inzicht in te krijgen.

Wat is er dan vandaag besproken?

We hebben een toelichting gegeven op de vragen die de werkgever had bij de voorstellen zoals die aangedragen zijn door de vakbonden. Naar aanleiding van de vraag over het 'reorganisatiebudget' heeft de werkgever laten weten, dat zij met een nieuw inhoudelijk en procesvoorstel zal komen.

Hoe gaat het nu verder?

Er is afgesproken dat de werkgever het voorgestelde sociaal plan op alle onderdelen concreet uitwerkt. Op die manier kunnen we zien welke voorstellen de werkgever heeft en wat uiteindelijk het voordeel is voor de leden. Hierover kunnen we dan gericht gaan onderhandelen. Verder zijn er ook door de vakbonden specifieke vragen gesteld en ook daarop zullen we tijdens de volgende onderhandelingsronde antwoord krijgen.

Geen nieuw, toch nieuws. Al is het maar dat jullie weten hoe we staan in dit proces. We gaan op 13 juni 2013 verder onderhandelen.

Hebben jullie in de tussentijd vragen, neem dan contact op met ondergetekende via regiokantoor Breda, telefoonnummer 076 - 572 46 70 of per e-mail via b.staal@cnvvakmensen.nl of neem contact op met kaderlid Hans Hotting. 

CNV Vakmensen                    

Birgitte Staal, bestuurder      
Hans Hotting, kaderlid                       

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid