Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Huntsman - Nieuws

Onderhandelingsresultaat cao Huntsman Holland

Eindelijk ligt er een onderhandelingsresultaat voor de cao Huntsman. Het heeft even geduurd, maar na lang overleg zijn wij er toch uitgekomen.

Na ontevredenheid over het loonbod in relatie tot het verlengen van de cao, heeft Huntsman het loonbod toch verhoogd naar 2% met ingang van 1 juli 2016.
Met uitzondering van de discussie over toekomstbestendige arbeidsvoorwaarden is er wat betreft de overige punten niets gewijzigd.
We hebben lang stilgestaan bij dit onderwerp, juist omdat Huntsman erkent dat zij dat de afgelopen periode niet goed heeft gedaan.

Huntsman heeft aangegeven dit onderwerp heel breed te willen oppakken. Gezamenlijk hebben wij, bonden en werkgever dat alsvolgt geformuleerd:  "Arbeidsvoorwaarden moeten hun doel dienen, toekomstbestendig zijn, passend bij de omvang van de organisatie en afgestemd zijn op de behoefte van de medewerkers gedurende hun gehele loopbaan en levensfasen."

Bij dit proces wat ambitieus ingestoken is, worden ook vakbonden betrokken. Onder externe begeleiding moet dit input opleveren voor de eerstvolgende cao.
Hoe het uitpakt valt niet van te voren te zeggen, maar zoals geformuleerd, het gaat én om het bedrijf én om de medewerker. Zo hoort het wel te zijn!

Is dan alles naar tevredenheid? Nee, dat is het niet. Pijnpunt blijft het kwartier eerder komen met de ploegwissel, daar gaat niets aan veranderen. Wel geeft Huntsman aan dat de communicatie hierover beter had gekund, maar gedane zaken nemen geen keer.

Voor nu vinden wij het resultaat goed genoeg. Ook kunnen wij ons vinden in het proces om te koemn tot toekomstbestendige arbeidsvoorwaarden. Uiteindelijk zijn we daar als sociale partners gewoon bij betrokken.

Graag willen wij van u horen of u instemt met het  bijgevoegde onderhandelingsresultaat. U kunt dat doen door een mail te sturen naar ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl . U kunt uw stem uitbrengen tot uiterlijk 15 november.

In de bijlage vinden jullie het definitieve onderhandelingsresultaat.

Met vriendelijke groet mede namens Johan Hovenga

Evert Jan van de Mheen
vakgroepbestuurder


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid