Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Huntsman - Nieuws

Instemming met onderhandelingsresultaat Huntsman

De CNV leden hebben in meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. De verhouding was dat rond de 60% voor was en 40% tegen. Inmiddels hebben wij ook Huntsman hiervan op de hoogte gebracht. Omdat FNV tegen heeft gestemd is nog onduidelijk wat dit voor gevolgen heeft.

Opmerkingen over het caoresultaat.
Zowel van leden die tegengestemd als van de leden die ingestemd hebben, hebben wij wel vragen gehad over het Persoonlijk Keuze Budget. Dat zijn vragen die betrekking hebben op fiscale aspecten, benutting van het budget en de snelheid waarmee hierover een beslissing moet worden genomen. Bovendien was het voor sommigen een onverwachte stap in de onderhandelingen.
Dat begrijp ik ondanks dat in ieder geval Johan daarover bij sommigen een goede uitleg heeft gegeven.

Hoe verder?
Ik denk dat jullie wel weten dat de leden van het FNV tegen gestemd hebben. Daarmee is er een bijzondere situatie. Theoretisch is het mogelijk dat Huntsman met één bond een cao afsluit en die is daarmee ook bindend voor iedereen binnen Huntsman. Gezien de verstandhouding tijdens de onderhandelingen, denk ik dat er een grote kans is dat Huntsman alle partijen weer aan tafel uitnodigt om over de onstane situatie te praten. Dat is echter aan Huntsman. De kans dat dat dit jaar nog gebeurt is echter klein.

Tenslotte
Een resultaat komt tot stand door een eerlijke stemming en die heeft uitgewezen dat een meerderheid voor is. Ik hoop echter met de opmerkingen, die ik ook doorgegeven heb aan Huntsman ook recht te hebben gedaan aan de tegenstemmers. Verder is het nu afwachten hoe Huntsman reageert.

Rest mij jullie te bedanken vor jullie stem en betrokkenheid. Van deze plaats wens ik jullie ook fijne kerstdagen toe en een gelukkig en voorspoedig 2018 toe. Uiteraard houden we jullie op de hoogte over het vervolg van de onderhandelingen.

met vriendelijke groet mede namens Johan Hovenga.

Evert Jan van de Mheen
vakgroepbestuurder
 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid