Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Huntsman - Nieuws

Eindresultaat Cao Huntsman

Vorige week dinsdag hebben we met Huntsman een afspraak gemaakt voor een nieuwe cao. Het is geen resultaat (zie bijlage) waar we blij mee zijn, maar gegeven de situatie lijkt dit het enige haalbare.

Allereerst heeft Huntsman ruimschoots excuses gemaakt over de wijze waarop zij getracht hebben vorm te geven aan alternatieven voor leeftijdsbewuste maatregelen. Dat proces verdiende geen schoonheidsprijs. 

Doordat er inmiddels een nieuwe HR-medewerker is aangenomen, zal het proces ook de nodige vertraging opleveren. Daar wil Huntsman ook weer niet op wachten en wij ook niet. 
Dit betekent dat we nu niet verder zijn gekomen dan een  afspraak over de loonsverhoging. Er zat ook niet meer in dan een verhoging die marktconform is, namelijk 1,5 procent met ingang van 1 juli. Die 1,5 procent was het dan ook, en verder is alles ongewijzigd gebleven. Ook de afspraak over ouderendagen blijft in ieder geval in de cao. Daarmee kunnen we een jaar vooruit, niets meer en niets minder.

Wat vinden we ervan?
Zoals altijd mag u het zeggen. Het is niet veel, maar om hier "oorlog" over te voeren? Wij betwijfelen of dat zin heeft. Laten we maar afwachten waar Huntsman meekomt als ze verder willen gaan met modernisering van de arbeidsvoorwaarden.

Stemming
Wat ons betreft wordt het een schriftelijke raadpleging. Bij deze dus de vraag of u uw stem wil uitbrengen door mij een mailtje te sturen. Geef aan of u vóór of tegen bent en mail dit naar Evert Jan van de Mheen. Doe dit wel graag vóór 24 september 2016.  

Johan Hovenga
kaderlid CNV Vakmensen

Evert Jan van de Mheen
bestuurder CNV Vakmensen

M 06 53 73 64 90
E ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

16-3139/EJvdM/jc
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid