Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Huntsman - Nieuws

Bespreking cao Huntsman uitgesteld tot september

Op 31 mei zouden de eerste onderhandelingen starten voor een nieuwe cao bij Huntsman. Helaas moeten wij jullie teleurstellen dat dit niet het geval is. Wij zijn niet verder gekomen dan een gesprek waarin Huntsman aangaf meer tijd nodig te hebben.

Hoe komt dat?

Huntsman heeft de afgelopen periode benut (en dat was volgens afspraak) om met de werknemers in gesprek te gaan over mogelijke veranderingen die er ook op arbeidsvoorwaarden moeten gaan plaatsvinden. Op grond van die gesprekken is Huntsman tot de conclusie gekomen dat het meer tijd nodig heeft om de cao-besprekingen voor te bereiden. Waar Huntsman bijvoorbeeld mee geconfronteerd werd, is dat de aanwezigen zich afvroegen of na de pensioenverandering van vorig jaar een mogelijke aanpassing van bijvoorbeeld de leeftijdsdagen het laatste zou zijn of dat er nog meer zuurs in het vat zit.

Teleurstellend

Er is begrip bij Huntsman dat jullie daar duidelijkheid over willen hebben, maar die kon Huntsman vandaag niet geven. Wat wel teleurstellend is, is dat Huntsman zelfs geen tipje van de sluier wilde oplichten. Het doel bij de vorige cao was om ons te beperken tot het meest noodzakelijke, namelijk het loon, en daarna snel te bedenken hoe verder. Van dat laatste is helaas niets terechtgekomen.

Ons restte niets anders dan in te stemmen met het verschuiven van onderhandelingen naar september. Wel hebben wij aangegeven dat dat niet betekent dat de loonsverhoging ook mee schuift. Het contract gaat immers in per 1 juli.

Na de zomer gaan we dus verder. Dat het maar een mooie zomer mag worden in afwachting van misschien wel een mooie cao. Wij gaan er ons best voor doen.

Johan Hovenga, kaderlid
Evert Jan van de Mheen, vakbondsbestuurder

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid