Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Momentive - Nieuws

Hexion cao 2017: bijeenkomst nieuw resultaat

In het voortgezette cao-overleg zijn een paar aanpassingen op het eerdere cao-resultaat bereikt. Grootste verandering zit hem in het vervallen van opkomstdagen indien deze niet zijn ingeroosterd.

Hexion wil het aantal opkomstdagen niet verminderen. Wel wil men een harde scheiding aanbrengen in de cao-tekst tussen 3 opkomstdagen voor opvang van gaten in de bezetting en 3 opkomstdagen voor scholing. Wordt bij één van beiden of bij beiden verzuimd om een dag in te roosteren dan vervalt deze. Indien iemand meer dan 3 dagen moet terugkomen om een gat in de bezetting op te vullen dan wordt dit voortaan gezien als overwerk en ook als zodanig betaald.
Wij zijn nog wel bezig over de precieze protocoltekst op dit punt, maar de intentie is door Hexion duidelijk uitgesproken.

Salaris

Als het over de inkomensparagraaf gaat, heeft Hexion aangegeven dat 1.5% structureel in 2017 de harde bovengrens is. Wel is men bereid de doorgroei boven de 100% bij Meets te verhogen van 0.25% naar 0,5% en bij Exceeds van 0.5% naar 0,75%. Natuurlijk heeft dit alleen een direct effect voor de werknemers op of boven de 100% maar op termijn komt iedereen een keer op 100% en dan zullen ook de werknemers die nu nog niet zover zijn hier profijt van hebben.

Reparatie derde WW-jaar

Als derde punt is het inmiddels zover dat de reparatie derde WW-jaar nu echt gaat worden ingevuld. Hierover is een aparte flyer bijgevoegd. Er zal 0.2% van het bruto loon afgaan om deel te kunnen nemen aan de reparatie. Dat betekent netto 0.1%. De werknemerspremie van 0.2% in 2018 zullen wij moeten zien terug te halen in de cao verhoging van 2018.

Ledenbijeenkomst

Het cao-resultaat willen wij met jullie bespreken:

Wanneer: dinsdag 10 oktober
Tijdstip: 10.00 uur en 19.30 uur
Locatie: Hotel Carlton Oasis, Curieweg 1 te Spijkenisse

Onder 'Downloads' vind je een concept onderhandelingsresultaat. Het definitieve zal zo spoedig mogelijk volgen.

Mede namens Egbert Schellenberg van FNV Procesindustrie,

Fadua Toufik, bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 10 20 85 90
E:  f.toufik@cnvvakmensen.nlOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid