Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Givaudan - Nieuws

Uitnodiging ¾ vergadering Bij Givaudan

Op 6 en 7 mei hebben jullie in ruime meerderheid het eindbod van Givaudan afgewezen. Hierbij hebben jullie duidelijk meegegeven dat het loonbod van de werkgever onvoldoende is. Zeker ook omdat er verder geen andere verbeteringen worden aangeboden.

Werknemerssessies
Jullie werkgever heeft in de werknemerssessies het eindbod toegelicht. Daar heeft hij aangegeven dat de vakorganisaties niet bereid zijn de loonvraag van 5 procent los te laten. Een vreemde opmerking aangezien jullie werkgever het loonbod van 2 procent in de eerste onderhandelingsronde al op tafel legde en deze niet heeft gewijzigd tot en met de laatste onderhandelingsronde. Sterker nog, ons is nooit gevraagd of wij wilden zakken met onze loonvraag. Vanaf het begin was het duidelijk dat jullie werkgever niet wilde bewegen.

Hoe nu verder
Na het afwijzen van een eindbod geven wij de werkgever altijd de tijd om terug te komen op het eindbod. Gezien het verloop van de werknemerssessies kunnen wij er vanuit gaan dat jullie werkgever geen toenadering tot ons zal zoeken. Reden voor ons om jullie uit te nodigen voor zogenaamde driekwart vergaderingen en wel op;

Dinsdag 21 mei om 14.45 uur en woensdag 22 mei om 6.30 uur, locatie Barneveld-room B01-021(10).

Dinsdag 21 mei 2019 om 14.00 uur, 15.15 uur en 23 uur, locatie Naarden in de opleidingsruimte in gebouw 44.

Driekwart vergaderingen
Tijdens deze vergaderingen gaan wij jullie vragen of jullie bereid zijn tot enige vorm van actie om ervoor te zorgen dat jullie werkgever het eindbod gaat verbeteren. Hiervoor moet je aanwezig zijn op de ledenvergaderingen. Driekwart van de aanwezigen moet namelijk instemmen met enige vorm van actie. Er kan niet per machtiging worden gestemd. Vandaar dat wij ook voor deze keer ledenvergaderingen in de avond en ochtend plannen.

Tot 22 en 23 mei.

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 51 60 1989
E: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid