Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Forbo Flooring - Nieuws

Nieuws uit het najaarsoverleg bij Forbo

Op 28 november 2013 hebben de bonden overleg gevoerd met de directie van Forbo. We hebben gesproken over de ontwikkelingen Forbo breed en de afzonderlijke bedrijven Forbo Flooring BV en Forbo Novilon.

Pensioen
Op dit moment staat het pensioenfonds van Forbo er positief voor. Verder staat er een aantal wettelijke wijzigingen voor de deur. De wettelijke wijziging per 1 januari 2014 heeft gelukkig geen impact op de pensioenregeling bij Forbo. De wettelijke wijzigingen die het kabinet per 1 januari 2015 wil doorvoeren hebben op dit moment geen meerderheid in de 1e kamer. Voor de pensioenregeling bij Forbo betekent dit dat er voorlopig niets wijzigt. Pas als er duidelijkheid is zullen partijen met elkaar om tafel gaan.

Levensfasebewust personeelsbeleid/ duurzame inzetbaarheid
Tijdens het vorige periodiek overleg is besloten om een nieuwe start te maken met het project levensfasebewust personeelsbeleid. Vrijwel direct na dit besluit heeft de directie besloten om de start uit te stellen. Als reden gaf de directie aan dat er eerst gewerkt moest worden aan de opvang van de tegenvallende resultaten bij Forbo Flooring. Gezien het belang van het onderwerp hebben cao-partijen besloten om in het voorjaar van 2014 middels een themadag een hernieuwde start te maken.

Cao onderhandelingen
Op 1 april a.s. lopen de cao’s bij Forbo Flooring en Forbo Novilon weer af. Cao-partijen hebben afgesproken om 6 maart 2014 te starten met de cao-onderhandelingen. Voorafgaand zullen de bonden een ledenraadpleging houden over de inzet bij de cao-onderhandelingen.

Forbo Flooring
Zoals we al eerder melden was de omzet bij Forbo Flooring lager dan verwacht. De directie heeft een aantal maatregelen genomen om hierop in te spelen. Een van de gevolgen is een kleine reductie in het aantal arbeidsplaatsen. De verwachting is dat per april 2014 er 583 fte bij Forbo Flooring werkzaam zullen zijn. Inmiddels lijkt de daling van de volumes zich te stagneren.

Forbo Novilon
Coevorden gaat ondanks de crisis gestaag omhoog. De vaste bezetting steeg tussen 2010 en 2013 van 163 naar 202 fte. Een prima ontwikkeling. De flexschil voor productie en logistiek ondertussen is aan de hoge kant, gemiddeld 20%. Coevorden geeft vertrouwen voor de toekomst door de investeringen in 2013 en 2014 en de nieuwbouw, maar ook door zijn inzet op hergebruik en interne opleidingsprogramma. Goed om te weten dat er zoveel stageplekken zijn.

CNV vakmensen
Roel van Riezen
Bestuurder
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid