Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Voorbereidingen Cao Fibrant 2020

Covid 19 houdt ons nog steeds bezig. Wij kunnen nog steeds niet met werknemers in gesprek om de cao voor te bereiden. Toch moeten wij maar starten met de voorbereiding. De huidige cao verloopt over 1 maand. Wij kunnen niet op tijd onderhandelen, maar willen wel zo snel mogelijk hiermee beginnen.

Hoe staan we er voor
Covid 19 maakt het mij nog steeds niet mogelijk om rechtstreeks met jullie in gesprek te gaan over hoe jullie de huidige situatie ervaren. Toch merken jullie dat het nu niet goed gaat. De fabrieken draaien lang niet voluit of liggen zelfs stil. Hoelang dit gaat duren is nog niet bekend. Diverse bedrijven starten nu voorzichtig weer op met productie, maar zeker nog niet voluit. De economie draait wereldwijd nog met de handrem op. Het is maar afwachten wanneer deze eraf gaat en de economie opschakelt naar een hogere versnelling. Dit alles blijft helaas dus nog gevolgen hebben voor de productie bij Fibrant.
CNV Vakmensen volgt alles met argusogen en kijkt daarbij ook naar de gevolgen voor jullie, de werknemers. Gezondheid, werkomstandigheden en behoud van werkgelegenheid staan hoog op onze prioriteitenlijst. Wij houden goed contact met de directie om snel mee te kunnen reageren op alle ontwikkelingen. Wij zullen jullie daarbij zo goed en snel mogelijk van op de hoogte houden. 

Fibrant-cao 2020: een enquête
De huidige cao loopt tot 1 juli en dan moet feitelijk de nieuwe cao 2020 klaar zijn om ingevoerd te worden. De hamvraag is natuurlijk: wanneer kunnen wij veilig onderhandelen over die cao? Wanneer kan CNV Vakmensen met de werknemers praten over wat zij in hun cao geregeld willen hebben en ja, wanneer kunnen wij een resultaat van onderhandelingen aan jullie voorleggen, uitleggen en laten stemmen. De leden bepalen immers wat in de cao moet worden afgesproken en vervolgens of het resultaat uiteindelijk ook voldoet aan hun wensen. Zo werkt dat bij CNV Vakmensen.
Nu ik niet rechtstreeks met jullie in gesprek kan gaan, moet ik voor nu helaas op afstand met jullie communiceren via deze nieuwsbrief én een enquête. Ik wil via een enquête de wensen van de medewerkers inventariseren. Daarbij doe ik een dringend beroep op jullie medewerking door zoveel mogelijk die enquête in te vullen en op te sturen. Stuur deze enquête ook naar je collega’s en laat hen deze ook invullen. Zo krijg ik breed inzicht in wat jullie belangrijk vinden. Jij en je collega’s kunnen ook op www.jeachterban.nl/fibrant kijken.

Klik op deze link om de enquête digitaal in te vullen. Krijg je de nieuwsbrief per post dan kun je op www.jeachterban.nl/fibrant met de link ook de vragen uit de enquête invullen. Vul deze enquête vóór 15 juni 2020 in.

Eerste gesprek cao
Op 1 juli is er een eerste gesprek met de directie over jullie cao.  
Heb je vragen over rechten en plichten tijdens deze Coronaperiode? Kijk dan op www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus 
Interessante aanbieding: Het 1e halfjaar 50% korting op de contributie!
Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)! CNV Vakmensen van en voor mensen, al 125 jaar! 

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 11 55 94
E r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid