Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Fibrant cao 2020, starten in slecht weer

Het economische weer is slecht, de markt is slecht, maar toch moeten wij starten met de cao onderhandelingen bij Fibrant. De cao van Fibrant loopt af op 1 juli 2020 en dan moeten er wel afspraken gemaakt worden over een nieuwe cao.

Hoe staan we er voor
COVID-19 en de beperkende maatregelen hebben het helaas onmogelijk gemaakt om zoals gebruikelijk samen aan tafel te gaan zitten en te praten over hoe wij het beste kunnen omgaan met de ontstane situatie.
Ik kon niet met jullie praten over hoe het nu met jullie gaat en hoe jullie deze lastige periode ervaren. Enkelen heb ik wel kunnen spreken omdat ik ze toevallig tegenkwam, maar voor de rest heb ik het moeten doen met de gegevens die jullie in de enquête hebben opgegeven. Dat is niet ideaal, maar het kon helaas niet anders. Ik hoop dat zo snel mogelijk weer in te halen. 

Cao Fibrant 2020
En weer zitten wij in slechte economische- en marktomstandigheden. Weer moeten wij rekening houden met de beperkingen die deze omstandigheden opleggen aan de mogelijkheden die er zijn. Toch wil ik mij niet te lang laten afremmen. Natuurlijk weet niemand wanneer, hoe snel en hoe goed het herstel zal intreden, maar dat is dan ook de reden om nu een cao af te spreken die niet te lang duurt. Dan kunnen wij ook sneller inspelen op hopelijk betere omstandigheden.
CNV Vakmensen heeft haar voorstellen afgestemd op een korte looptijd gelet op dit slechte ‘weer’. Daarbij zijn wel enkele zaken opgenomen die zeker voor jullie van groot belang kunnen zijn.
Wij kunnen nu geen hoofdprijs vragen voor de lonen, maar wel een gelijke verdeling van de resultaatbeloning voor iedereen, zoals jullie dat ook nadrukkelijk hebben gevraagd. Het andere belangrijke punt van jullie was een afspraak over het invoeren van een zogenaamde "bedrijfs-AOW", het vervroegd kunnen stoppen met werken.
Dit waren belangrijke wensen van jullie en die heb ik dan ook opgenomen in onze cao voorstellen. Daarnaast heb ik jullie wens om de loonsverhoging in euro’s af te spreken opgenomen, zodat iedereen ongeacht de hoogte van de functie er evenveel bij krijgt, ook al kunnen wij daar nu niet de hoofdprijs voor vragen.  

Voortgang
De cao voorstellen die CNV Vakmensen namens de leden heeft ingediend bij jullie directie, kan je lezen op Je Achterban: https://www.jeachterban.nl/fibrant/cao-2020/b/voorstellen/posts/voorstellen-cao-fibrant-bv-2020  

Jeachterban.nl/fibrant is voor alle werknemers van Fibrant om vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen over de cao en andere zaken bij Fibrant. Maak daar gebruik van. Ik zal zorgen dat daar zo snel mogelijk dan antwoord op gegeven wordt. Maak gebruik van deze mogelijkheid!  
Op 1 juli zijn de onderhandelingen gestart. Op 7 juli zullen deze worden voortgezet. Ik zal jullie over de voortgang blijven informeren. Namens CNV Vakmensen zal ook jullie collega Roel Tullemans meedoen aan de cao onderhandelingen.  

Blijf gezond!  

Maak je collega lid. Wij hebben een interessante aanbieding: Het 1e halfjaar 50% korting op de contributie!
Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)! CNV Vakmensen van en voor mensen, al 125 jaar!  

Ron Smeets, bestuurder 
E.: r.smeets@cnvvakmensen.nl
M.: 06 51 11 55 94                                               

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid