Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao Fibrant en AnQore 2017, Succes maken wij samen

Het informeel overleg tussen de directie van Fibrant en AnQore en de bestuurders van de vakbonden op 21 februari heeft mogelijk de weg vrij gemaakt voor constructief overleg over de cao die kan leiden tot positieve resultaten.

7 april starten de formele onderhandelingen weer. Dan moet blijken of er ook echt resultaten geboekt kunnen worden.

Jullie mening doet er toe
CNV Vakmensen heeft veel tijd geïnvesteerd om met zoveel mogelijk werknemers te praten over de stand van zaken en daarbij ook zoveel mogelijk de mening van de medewerkers te horen. Het gaf een goed gevoel om de duidelijke mening rechtstreeks van jullie te horen. Jullie bevestigden daarbij het beeld dat wij al hadden en dat is heel belangrijk. Wij onderhandelen namelijk namens en voor jullie om een goede cao af te spreken.

Succes maken wij samen
Jullie gaven aan het zeer te waarderen dat CNV Vakmensen op de werkvloer kwam voor rechtstreeks contact met de medewerkers, lid of geen lid.
CNV Vakmensen heeft daarbij wel nadrukkelijk aangegeven dat die goede cao er niet vanzelf komt. Het is heel goed dat je een mening hebt en die ook uitspreekt, maar dat is niet helemaal vrijblijvend “Succes maken wij SAMEN”.
Nu wordt het ook tijd dat die mensen die deze goede cao willen, maar nog niet lid zijn van een vakbond, niet meer aan de kant blijven staan en van alles roepen.

Statement
Veel mensen zeggen dat vakbonden niet meer van deze tijd zijn, een oude mannenclub die is vastgeroest in oude gewoontes en geen contact heeft met haar leden. Dus waarom zou je nog lid zijn of worden van een vakbond?!
Zou het misschien kunnen zijn dat het krijgen van een goede cao belangrijk is? En die komt er niet zonder de vakbond, of geloof je nog in Sinterklaas!
Nee, wij kunnen niet alles regelen, maar CNV Vakmensen doet wel haar uiterste best om een zo goed mogelijk resultaat uit te onderhandelen namens en voor jullie.
Laat helder zijn de vakbond……, dat zijn de leden, de werknemers die lid zijn, dat kunnen jullie allemaal zijn als je durft lid te worden van een vakbond. Dit geld voor zowel jonge werknemers als oudere, mannen én vrouwen. Lid zijn van CNV Vakmensen is ook een Statement:
Ik heb een mening en ik vind dat die gehoord moet worden!

Herstart onderhandelingen
De herstart van de onderhandelingen is op 7 april. CNV Vakmensen vindt dat niet alleen de mening van de medewerkers gehoord moet worden, maar dat er ook iets mee gedaan moet worden en dat er echte stappen naar een goede cao moeten worden gezet.

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!
Word lid of maak je collega lid. Samen maken wij het verschil.


Ron Smeets  
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 11 55 94
E r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid