Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
stemmen
Sluiten
Stem nu over jouw cao Fibrant

28 mei bereikten Fibrant en CNV Vakmensen een onderhandelinsresultaat. Breng vóór 28 juni hier jouw stem over uit.

Ga naar Je Achterban
Chemie en Energie

Cao Fibrant (voorheen DSM Caprolactam)

Looptijd: van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2018

Fibrant is de nieuwe naam voor DSM Caprolactam en is sinds 2016 een zelfstandige onderneming. CNV Vakmensen onderhandelt over de eerste cao Fibrant, die per 1 januari 2017 in moet gaan. In de cao Fibrant vind je de actuele afspraken over salaris, werktijden, werkomstandigheden, verlofregelingen en veilig en gezond werken bij Fibrant.

Fibrant is wereldleider in de productie van caprolactam: een grondstof voor nylon en polyamide. Het bedrijf is als enige producent actief in de 3 belangrijkste afzetmarkten: China, de VS en Europa en is verantwoordelijk voor 20% van de wereldwijde caprolactamproductie.

Er zijn 3 productielocaties, waaronder 1 in Nederland (Geleen). Het hoofdkantoor bevindt zich in Sittard. In totaal heeft de fabrikant ruim 1200 werknemers in dienst.

Downloaden

Je Achterban: online community voor al jouw vragen

Heb je een vraag over jouw werk in de Horeca, de cao of alle andere vragen rondom werk en inkomen? Sinds kort hebben wij voor alle werknemers in jouw cao Je Achterban. Onze online community waar je 24 uur per dag terecht kunt met je vragen. Je kunt ook input geven over wat jij in je cao wilt hebben of een discussie beginnen!

Ga naar Je Achterban >