Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao DSM - Nieuws

Ruime respons op cao-enquête bij DSM!

Ruim 30% van de medewerkers van DSM Nederland heeft in mei gereageerd op de DSM cao-enquête van de gezamenlijke vakbonden. In totaal zijn er ruim 1.300 ingevulde enquêtes retour gekomen. Zowel leden als niet-leden, Nederlandstaligen en anderstaligen hebben in grote mate deelgenomen.

One DSM

De uitkomsten van de enquête spreken voor zich. Je vindt ze rechts op deze pagina onder 'Downloads'. Achtergronden van de medewerkers zijn divers, maar op belangrijke issues spreken DSM-medewerkers dezelfde taal. Thema’s waar vakorganisaties al jaren voor staan worden door de respondenten gesteund.

Werknemersvertegenwoordiging

Het belang van vakorganisaties wordt duidelijk herkend en onderkend door de deelnemers en is tevens een hart onder de riem van alle kaderleden die zich dagelijks voor hun DSM-collega’s inspannen en ook alle moeite hebben gedaan bij de verspreiding van deze enquête. Via dit bulletin gaat dan ook een woord van dank uit naar onze kaderleden die het vakbondswerk binnen DSM mogelijk maken.

Hoe verder?

De input van leden en niet-leden wordt vervolgens door iedere vakorganisatie meegenomen in de besprekingen met de leden in de voorbereiding van de cao onderhandelingen in dit najaar. Bij die besprekingen zijn ook niet-leden van harte welkom. Van belang is te weten dat uiteindelijk vakbondsleden bepalen wat aan de cao-tafel wordt voorgesteld en stemmen over een cao-resultaat.

Ron Smeets
Bestuurder
M 06 51 11 55 94
r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid