Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao DSM - Nieuws

Ontwikkelingen rondom invoering 1 Cao DSM Resins

De afgelopen weken hebben de medewerkers van DSM hun overzicht ontvangen met de gegevens over de persoonlijke gevolgen van de invoering van de 1 cao DSM NL. Hier zijn veel vragen over gesteld. In Schoonebeek heeft dit zelfs tot enige onrust geleid.

Er is geprobeerd om zeer zorgvuldig te zijn met het uitwerken en invullen van de transitie van de eigen arbeidsvoorwaarden naar de 1 cao DSM NL. Bij de Roadshows is daarbij al aangegeven dat er in een aantal situaties hier toch nog fouten in kunnen sluipen. Daarom is nadrukkelijk opgeroepen om alle vragen te stellen via de daarvoor ingerichte helpdesk. Inmiddels is gebleken dat deze helpdesk vele vragen zowel telefonisch als via de mail krijgt. Er wordt hard gewerkt om al die vragen zo snel, maar vooral zo goed mogelijk te beantwoorden.

Situatie Resins Schoonebeek  

Nu blijkt dat er bij Resins in Schoonebeek heel veel specifieke vragen zijn gekomen over de overgang van het eigen loongebouw naar de C schalen in het nieuwe loongebouw en dan vooral de inschaling. Hierover is vanuit Schoonebeek zeer verontrust gereageerd. De commotie is vooral ontstaan doordat mensen nu lager worden ingeschaald in de C schalen als oorspronkelijk verwacht werd vanuit de eerdere voorlichtingssessies.Wij hebben ook als vakbonden deze klachten doorgekregen en hebben daarover contact opgenomen met DSM. Er is op dit moment nog geen concreet antwoord over wat hier nu precies is gebeurd. Waar is het fout gegaan? Er wordt nu serieus aandacht aan deze vraag besteed zodat zo spoedig mogelijk antwoord kan worden gegeven.

Communicatie

Hoewel er dus nog geen antwoord op deze vraag gegeven kan worden, leek het mij goed om jullie te laten weten dat dit mijn volle aandacht heeft en dat ik daarover contact houd met DSM. Dit moet zo snel mogelijk worden opgelost en daar zal dan ook door DSM weer een duidelijke verklaring over moeten worden gegeven. Ik heb dus nog geen antwoorden op deze vragen, ook houd ik er niet van om maar wat te gissen, dus moet ook ik nu dus even afwachten wat de oorzaak van dit probleem is. Zodra er iets concreet te melden valt zal ik dat doen. Ik vraag jullie daar dan nog even geduld voor te hebben.

Mochten er nog vragen zijn, mail deze dan aan mij of neem contact op met Jan Snippe.

Samen denken  Samen doen Samen sterk(er)!

Ron Smeets                

bestuurder CNV Vakmensen  
(r.smeets@cnvvakmensen.nl)

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid