Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao DSM - Nieuws

Nieuwe CNV bestuurder DSM

Ed Leunissen volgt Ron Smeets op als bestuurder van CNV Vakmensen bij DSM. Ron was ruim 30 jaar werkzaam bij de vakbond en is nu met pensioen. Zijn taken werden tijdelijk waargenomen door René Jongen. Die zal op de achtergrond actief blijven om de nieuwe bestuurder in te werken.

Het zal niet meevallen om in de voetsporen van Ron te treden. Jarenlang is hij jullie steun en toeverlaat geweest. CNV Vakmensen heeft mij nu aangewezen om jullie belangen te behartigen. Ik ben Ed Leunissen, 49 jaar oud en woonachtig in Nuth. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen.

Oud-journalist
Op 1 april ben ik in dienst getreden bij CNV Vakmensen. Daarvoor ben ik 28 jaar journalist geweest, waarvan het overgrote deel bij L1 radio/tv (en zijn voorganger TV8 Limburg). In de afgelopen 8 jaar was ik bij L1 economie redacteur. In die functie heb ik veel kennis opgedaan over de economie en vakbondswerk.

Contact
Bij de vakbond zal ik naast DSM ook leden bij bedrijven als Sitech Services, Fibrant en Profcore gaan vertegenwoordigen. Het liefst wil ik veel persoonlijk contact met jullie om te weten wat er op de werkvloer speelt. Door de coronacrisis is dat maar beperkt mogelijk. Schroom echter niet om mij te bellen of te mailen, mochten jullie vragen of opmerkingen hebben.

Toekomst
Inmiddels heeft DSM de verkoop van Materials aan chemieconcern Covestro afgerond. Ruim 700 werknemers zijn daardoor van baas verwisseld. Ron heeft er samen met de kaderleden alles aan gedaan om deze overgang goed te laten verlopen. Onlangs zijn echter ook nog eens 49 banen verdwenen door een reorganisatie van het Applied Science Center in Geleen. Dit bewijst dat de vakbonden ook in de toekomst van groot belang zijn om de belangen van de werknemers bij DSM te verdedigen.

Samen sterk
Langs deze weg roep ik jullie daarom op om collega’s, die niet georganiseerd zijn, te vragen lid te worden van CNV Vakmensen. Hoe meer CNV-leden, hoe sterker we staan tijdens de onderhandelingen over jullie arbeidsvoorwaarden EN arbeidsomstandigheden.
Mocht er een potentieel lid vragen hebben of met mij over de voordelen willen spreken, dan ben ik daar graag toe bereid. Op verzoek zal ik hem thuis of op de werkplek bezoeken. Ook aanvaard ik graag uitnodigingen om uitleg te geven bij jullie op de werklocatie (bijvoorbeeld tijdens de pauze). Kijk ook op onze website https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden voor meer informatie.

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06-2902 3284
E-mail: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid