Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao DSM - Nieuws

DSM stoot opnieuw bedrijfsonderdelen af

Chemiebedrijf DSM brengt opnieuw een aantal bedrijfsonderdelen onder bij een investeringsmaatschappij (CVC Capital Partners). Het gaat om de bedrijfsonderdelen Polymer Intermediates (ook bekend onder Caprolactam en ACN, in Sittard/Geleen) en Composite Resins (in Schoonebeek/Zwolle). Het gaat in totaal om ongeveer 575 werknemers.

"DSM verkoopt de laatste jaren in sneltreinvaart bedrijfsonderdelen aan investeringsmaatschappijen", zegt Ron Smeets, bestuurder bij CNV Vakmensen. "Het bedrijf investeert wel, maar niet in werkgelegenheid in Nederland, waar uiteindelijk toch de bakermat van het bedrijf ligt. Na deze outsourcing blijven er in Nederland nog een kleine 5.000 werknemers over. Het wordt alleen maar minder. Hoe lang blijf je dan nog koninklijk? Ik maak me daar zorgen over."

Personeelsbijeenkomsten

De werknemers worden vandaag geïnformeerd, om 10.00 uur in Urmond en om 13.00 in Schoonebeek. DSM wil de outsourcing in het derde kwartaal rond hebben.

CVC Capital Partners

Smeets heeft CVC Capital Partners gevraagd welke plannen het met de bedrijfsonderdelen heeft. "Investeringsmaatschappijen staan bekend om hun korte-termijnstrategie. Doel is toch vooral om eraan te verdienen. CVC Capital Partners heeft ons echter verzekerd dat het niet de bedoeling is om de bedrijfsonderdelen te strippen en op korte termijn weer door te verkopen. Daar moeten we dan maar op vertrouwen."

Cao

Bij de outsourcing verdwijnen geen banen. Ook houden de werknemers hun arbeidsvoorwaarden. Smeets: "De cao van DSM blijft de basis, ook bij toekomstige onderhandelingen."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid