Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao DSM - Nieuws

DSM naar Covestro, stem over overgangs-cao en wie zit waar

De afspraken over arbeidsvoorwaarden rondom de overgang van de DSM-onderdelen naar Covestro zijn afgerond en vastgelegd in een overgangs-cao. Nu moeten de leden beslissen of jullie akkoord gaan met deze afspraken. Ook moet duidelijk worden wie mee overgaat naar Covestro en wie bij DSM blijft.

Wie gaat naar Covestro en wie blijft bij DSM
Zo’n 700 DSM’ers gaan mee over naar de nieuwe onderneming Covestro. Deze mensen zitten verdeeld over diverse onderdelen van DSM in Nederland. Daarnaast blijven er ook nog ruim 3100 medewerkers bij DSM Nederland. Voor ons, als CNV Vakmensen, is het niet mogelijk met zekerheid vast te stellen wie bij DSM blijft en wie overgaat naar Covestro.

Ik doe een dringend verzoek aan alle leden bij DSM om in ieder geval aan te geven of je bij DSM blijft, of dat je overgaat naar Covestro. Dit kan op het digitale stemformulier waarop je enerzijds kunt stemmen over de overgangs-cao en anderzijds kunt aangeven of je bij DSM blijft, of dat je over gaat naar Covestro. Op het stemformulier heb je ook de keuze om neutraal te stemmen als je gewoon bij DSM blijft en niet wilt stemmen, maar vervolgens wel aan te geven bij welk onderdeel van DSM je werkzaam bent/blijft. Zo krijgen wij toch een beter overzicht waar onze leden bij DSM werkzaam zijn.

Ook van de leden die overgaan naar Covestro is het van belang om te weten waar jullie werkzaam zijn. Bij Covestro moet alles opnieuw worden ingericht en dan is het belangrijk te weten wie waar werkt.

Stemmen op overgangs-cao Covestro
In de bijlage vinden jullie de overgangs-cao.
Op 26 november is aan de belangstellenden een toelichting gegeven over deze overgangs-cao. Nu is het dus tijd om je stem uit te brengen.

Ik hoop dat velen gebruik maken van deze gelegenheid om te stemmen. Zeker zij die mee overgaan naar Covestro, omdat deze afspraken aanvullend zijn voor de bestaande cao van DSM die met de aanvullingen uit de overgangs-cao van toepassing blijft. Ik zie jullie reactie graag vóór woensdag 9 december.

Klik op bijgaande link: Wie blijft bij DSM, wie gaat naar Covestro en stem

Hier kan je aangeven waar je werkzaam bent (DSM en onderdeel of Covestro en welk onderdeel) en ook je stem uitbrengen.

Jeachterban.nl/DSM voor vragen en opmerkingen
Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door. Breng daarom je stem uit op www.jeachterban.nl/dsm/

Ik kan mij voorstellen dat door al deze plannen en ontwikkelingen er nog vragen en opmerkingen bij jullie leven. Als werknemer bij DSM kan je ook vragen en opmerkingen plaatsen op www.jeachterban.nl/dsm/. Daar zal ik dan ook reageren. Iedereen kan hier terecht. Maak hier dus gebruik van. Dit platform is voor iedereen toegankelijk ook als je (nog) geen lid bent.

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!
CNV Vakmensen van en voor mensen, al 125 jaar!

Mede namens de delegatieleden Frederike van der Vegt en Roland Bezemer
Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid