Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao DSM - Nieuws

DSM cao 2018, meerderheid akkoord, maar toch…

Nadat op 31 mei alsnog een onderhandelingsresultaat werd bereikt over de cao bij DSM tot april 2020, hebben de leden zich mogen uitspreken over dit resultaat. Er waren nog veel mensen die niet akkoord wilden gaan, maar uiteindelijk stemde een grote meerderheid in met het resultaat. Maar toch….

Het oordeel van de leden
De leden mogen zich uitspreken over het resultaat. Dat hebben zij dan ook gedaan en daarbij waren positieve én negatieve opmerkingen te beluisteren. CNV Vakmensen wil met name aandacht geven aan de kritische geluiden. Wij willen immers dat leden tevreden zijn, maar zeker ook het gevoel krijgen dat zij gehoord worden.
Naast de opmerkingen over de loonsverhoging en vooral de late datum daarvan in 2019 (1 juli 2019) waren er ook veel opmerkingen over de zorg van het zekerstellen van het gebruik van TOR rechten en de combinatie met het opnemen van de verlofdagen. Hoe wordt dit alles goed zichtbaar geregistreerd? Ook werd er aandacht gevraagd voor het terugdringen van de werkdruk. Daar moeten toch meer concrete afspraken over gemaakt worden.
Uiteindelijk kan ik melden dat een overgrote meerderheid van de leden heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat en dat daarmee de cao definitief is. Wij gaan nu de afspraken verwerken in de cao, zodat deze straks voor iedereen ook terug te vinden zijn in de cao-app.

En nu aan de slag
De cao loopt tot 1 april 2020 en wij moeten nu aan de slag gaan om serieus en zorgvuldig invulling geven aan alle afspraken en ze gaan uitvoeren. Het mag niet zo zijn dat wij in 2020 moeten vaststellen dat veel zaken nog niet of onvoldoende zijn opgepakt. CNV Vakmensen wil zich daar sterk voor maken, maar daar hebben wij ook de leden voor nodig. Jullie ervaren iedere dag opnieuw weer wat wel en wat niet goed gaat. Jullie zijn dus onze ervaringsdeskundigen en onze ogen en oren binnen het bedrijf.

Geef door als er zaken niet goed gaan. Meld ook als er nieuwe ontwikkelingen zijn positief of negatief. Zo kunnen wij snel en adequaat reageren op alle ontwikkelingen. Wij willen daar ook regelmatig melding van maken op onze nieuwe link. Kijk ook regelmatig op www.jeachterban.nl/DSM daar kun je meer lezen over zaken bij DSM en ook je vragen stellen.
CNV Vakmensen wil investeren in goede contacten en betrokkenheid met de leden, want jullie zijn en maken CNV Vakmensen.


Wij hebben nog steeds een interessante aanbieding: Het 1e halfjaar 50% korting op de contributie!
Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets                                       
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid