Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao DSM - Nieuws

Cao DSM getekend, nu werken aan nieuwe 1 cao DSM

De leden van CNV Vakmensen hebben massaal ingestemd met hun nieuwe cao. Dit is wel een historisch moment, want het streven is dat per 1 januari 2014 de huidige van 7 cao’s van de 7 afzonderlijke Business Units van DSM in Nederland op gaan in 1 cao DSM Nederland.

Sinds oktober wordt er door de vakbonden intensief overleg gepleegd met de directie van DSM over hoe alle arbeidsvoorwaarden uit die huidige 7 CAO’s op een goede wijze kunnen worden overgezet naar “1 cao DSM. Dit is een tijdrovend traject, want wij moeten er voor zorgen dat alle huidige arbeidsvoorwaarden zo wordt verwerkt in die nieuwe cao, dat jullie als leden daar straks ook mee kunnen instemmen.

Vernieuwing en modernisering

Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om die nieuwe “1 cao DSM NL" inhoudelijk ook te vernieuwen en te moderniseren, zodanig dat deze cao straks ook voor huidige, als ook voor de toekomstige medewerkers van DSM een kwalitatief goede en moderne cao is en ruimte biedt aan de nieuwe ontwikkelingen, zonder kwaliteit in te leveren. Dat schrijf je hier zo gemakkelijk in enkele zinnen op, maar je zult je realiseren dat dit toch een hels karwei is. Wij willen niemand te kort doen, maar het moet niet duurder, maar wel anders.

CNV Vakmensen gaat daar, als één van de betrokken partijen, op de voor ons bekende zorgvuldige wijze mee om. De kaderleden Jan Snippe van DSM Resins, Roland Bezemer van DSM Gist en Robert van Dijk van DSM Biologics vormen samen met bestuurder Ron Smeets de delegatie van CNV Vakmensen die betrokken is bij dit proces.

Met enige regelmaat willen wij ook met een bredere kadergroep vanuit het gehele land de stand van zaken bespreken en daarbij ook de mogelijkheden zorgvuldig afwegen. Door alle reorganisaties, verkopen van DSM onderdelen en natuurlijk verloop zijn er toch wel wat kaderleden vertrokken.

Meld je aan als kaderlid

Ik wil hiermee dan ook een nadrukkelijke oproep doen aan alle leden om na te gaan wie van hen ook wil meedenken en daarmee dus meehelpen om als CNV Vakmensen een kwalitatief en inhoudelijk goede en gedragen bijdrage te kunnen blijven leveren in het overleg met de directie van DSM. Door je aan te melden als kaderlid kan je deze kadergroep versterken en verbreden en dat is altijd waardevol. Meld je aan als potentieel kaderlid dan kunnen wij samen met de andere kaderleden nog sterker verder werken aan onze eigen rol en bijdrage binnen DSM.

  • Denk niet, dat doet een ander wel, want dan komt daar niets uit.
  • Denk niet, daar heb ik geen verstand van, want niemand begint met ervaring.
  • Denk niet, ik heb dat nog nooit gedaan, want voor iedereen is ooit zonder ervaring begonnen. 
  • Denk wél, ik vind dat belangrijk, ik wil meedenken, ik wil meehelpen, ik heb een mening!

Ik spreek namens alle kaderleden de hoop uit dat er veel collega’s willen meehelpen en zich aanmelden als nieuw kaderlid.

Meld je aan via mijn e mail: r.smeets@cnvvakmensen.nl

Ik neem dan contact op om afspraken te maken hoe wij een en ander kunnen invullen en wat jij daarbij kan en wilt doen.

Alvast bedankt!

Wij naderen nu met rasse schreden de feestdagen en het nieuwe jaar.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid