Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Codi International - Nieuws

Cao Codi International, eerste overleg tussen CNV Vakmensen en werkgever

De cao van Codi International loopt binnenkort af. Daarom is het overleg over een nieuwe cao gestart. Van jullie hebben we begrepen dat jullie graag willen dat er een betere overwerkvergoeding komt. Ook willen jullie een 80-90-100-regeling en natuurlijk een loonsverhoging. We hebben daarnaast voorstellen gedaan m.b.t. meer eigen regie over het budget dat beschikbaar is voor opleidingen. Ook stelden we de werkdruk in combinatie met het opnemen van ADV aan de orde.

Eerste overleg, standpunten ver uit elkaar
Hoewel het gesprek in goede sfeer verliep, moesten we helaas constateren dat de voorstellen van jullie werkgever en CNV Vakmensen ver uit elkaar liggen.
Dan gaat het onder andere over de door ons gewenste 80-90-100-regeling, de vergoeding voor het overwerk op doordeweekse feestdagen, het ophogen van de leeftijd om deel te kunnen nemen aan de 55+-regeling en over de loonsverhoging.
Over dat laatste gesproken: jullie werkgever wil wel iets doen met de bonus maar er is weinig ruimte voor een normale structurele loonsverhoging. Een loonsverhoging zoals in de huidige cao of zelfs maar de helft daarvan is volgens jullie werkgever niet aan de orde.

De leden moeten zich uitspreken
Jullie collega en ons kaderlid Willem Rensen en ik hebben daarop gezegd dat wij met jullie in gesprek willen.
We nodigen jullie daarom van harte uit voor één van de twee bijeenkomsten op maandag 16 november in de kantine van Codi International.
De eerste bijeenkomst vindt plaats van 13.00-14.00 uur, de tweede van 14.30-15.30 uur.
Er mogen niet meer dan 30 mensen tegelijk in een bijeenkomst zijn, zodat er per bijeenkomst (naast Willem en mij) plek is voor maximaal 28 personen. Als je wilt komen, moet je je van tevoren opgeven bij mij via a.bulsink@cnvvakmensen.nl.

Vervolgoverleg met Codi
Op basis van jullie reacties en meningen gaan we op 16 november, direct aansluitend aan de tweede bijeenkomst, verder praten met Codi. Of we tot een acceptabel resultaat kunnen komen, hangt er mede van af of jij komt en je laat horen. Eén ding is zeker, een cao komt er niet vanzelf.

Covid/kabinetsmaatregelen
Bij het plannen van de ledenbijeenkomsten zijn we uitgegaan van de huidige maatregelen zoals die door het RIVM zijn opgesteld. De kans bestaat dat de maatregelen worden aangescherpt en dat bijeenkomsten helemaal niet meer of in kleinere kring mogelijk zijn. Ook daarom is het belangrijk dat je mij mailt als je wilt komen.
Stuur mij een mail, uiterlijk 12 november met daarin vermeld of je komt en of je bij de eerste of tweede bijeenkomst komt, graag met je naam en je telefoonnummer in de mail.
Met betrkking tot het aantal deelnemers geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Aletta Bulsink,
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 47 18 88
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid