Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Cabot - Nieuws

Onderhandelingen van start bij Cabot

Eindelijk is de cao-onderhandeling van start bij Cabot voor een nieuwe cao. De cao is 31 juli al geëxpireerd. Uitstel van data lag bij Cabot in de organisatorische redenen.

Tussencao of gewoon verlengen?
Cabot heeft vooraf aan de onderhandelingen aangegeven een tussencao te willen. Dit in verband met de personele ontwikkelingen: geen directeur en geen HR manager. Beide zitten normaal gesproken aan de cao-tafel.

Gezien de agenda van partijen is het niet haalbaar voor Cabot om afspraken te maken rondom allerlei zaken, zoals duurzame inzetbaarheid. Er is geen mandaat voor de huidige betrokkenen om een cao op allerlei onderwerpen af te spreken en zo geeft Cabot aan zal de nieuwe directeur en HR manager vanaf begin betrokken moeten zijn bij de afspraken.

Vakbonden CNV vakmensen en FNV begrijpen deze ontwikkelingen en overmacht, maar vinden het niet wenselijk om daarmee allerlei afspraken door te schuiven tot over 12 maanden. Daarom zal er een resultaat moeten komen waar we voorlopig mee uit de voeten kunnen.

De vakbonden geven aan om de huidige cao met 12 maanden te verlengen en geef een goede loonsverhoging dan kunnen we dit voorleggen aan de leden.

Hierover meer op 7 oktober als de onderhandelingen weer verder gaan.

Het is jouw cao!
Momenteel zitten zowel CNV als FNV zonder kaderlid aan tafel. Het lijkt erop dat het niemand interesseert wat er gebeurt met de cao. Tenslotte is de vraag voor nieuwe kaderleden al vaker gesteld. Daarom het dringende verzoek om na te denken of jij betrokken wilt zijn bij de onderhandelingen. Zeker met het gegeven dat het huidige FNV kaderlid na deze onderhandelingen stopt met zijn werkzaamheden voor de vakbond.

Je kunt je opgeven bij jouw vakbondsbestuurder om interesse te tonen voor de cao en de ontwikkelingen daaromtrent.

Vragen/opmerkingen?
Voor vragen of opmerkingen kun je vakbondbestuurders Fadua Toufik (f.toufik@cnvvakmensen.nl) of Nanny Nuijten (nanny.vanaard@fnv.nl) benaderen.

Voor de volledige tekst van de gezamenlijke nieuwsbrief verwijs ik jullie naar de bijlage.

Mede namens Wouter Booister en Nanny Nuijten,

Fadua Toufik
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 10 20 85 90
E: f.toufik@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid