Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao BP Raffinaderij - Nieuws

Cao-onderhandelingen BP RR 2019

Even een bericht van CNV Vakmensen en FNV Procesindustrie over de onderhandelingen voor de BP RR cao die op 1 april 2019 afloopt.

Normaal gesproken beginnen de onderhandelingen voor de nieuwe cao in het voorjaar van het jaar waarin de cao afloopt. Tijdens de laatste cao-onderhandelingen is afgesproken de onderhandelingen in 2019 na de turn around op te starten. De turn around in 2019 stond toen gepland voor de maanden maart / april 2019. Bij deze afspraak is wel gezegd dat cao-verhogingen die in de nieuwe cao worden overeengekomen in zullen gaan per 1 april 2019.

De onderhandelingsdelegatie kon zich vinden in deze afspraak. Ook de leden die bij de stemming voor de cao aanwezig waren gingen hiermee akkoord. Dus is dit zo overeengekomen.

Onlangs bereikten ons berichten dat de feitelijke turn around pas in de loop van de maand mei gaat starten. Daarom hebben wij er bij BP op aangedrongen de onderhandelingen alsnog in het voorjaar van 2019 te starten. Wij zijn van mening dat voor de maand mei een goede cao tot stand gebracht zou kunnen worden.

De reactie van BP was helder: we hebben een afspraak gemaakt en houden daar aan vast!
Wat BP betreft zullen de onderhandelingen dus pas starten ergens vanaf begin juli. Ook na een tweede poging houdt BP vast aan de afspraak, met opnieuw de bevestiging dat de overeen te komen loonsverhoging wel zal ingaan per 1 april 2019.

Op dit moment wordt gezocht naar een tweetal afspraken in de eerste week van juli en vervolgens een afspraak in de eerste helft van september.

Dit betekent dat wij met jullie in het voorjaar aan de slag gaan met het opstellen van de voorstellenbrieven.

Tot zover even dit bericht van ons, wordt vervolgd.

Mede namens onderhandelingsdelegatielid Egbert Schellenberg (FNV Procesindustrie),

Piet Verburg
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 66 73 94
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid