Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao BN International - Nieuws

Sociaal plan BN International

Zoals afgesproken tijdens de ledenvergadering van 1 november vragen wij jullie schriftelijk te stemmen. In de bijlage vinden jullie het sociaal plan.

Na de vorige ledenvergadering hebben we nog verder onderhandeld en is het in grote lijnen hetzelfde gebleven zoals we toen met jullie hebben gedeeld. Er zijn een paar kleine onderwerpen nog wat gewijzigd. Zo hebben we een concrete afspraak gemaakt voor werknemers die op het moment van de reorganisatie ziek of arbeidsongeschikt zijn. Deze werknemers kunnen boventallig worden verklaard, maar ze blijven in dienst tot ze weer hersteld zijn of de wettelijke loondoorbetalingsverplichting stopt (zie hiervoor artikel 1.2).

Tijdens de ledenvergadering hebben we het ook over de financiële vergoeding gehad, zowel voor boventalligen als voor plaatsmakers. Hieraan is niets meer veranderd, zoals wij ook al hadden aangegeven.

Nog even in het kort wat we hebben afgesproken in dit sociaal plan
Dit sociaal plan loopt tot 31 juli 2019 en is puur bedoeld voor de aangekondigde reorganisatie zoals die ook bij de ondernemingsraad als adviesaanvraag is ingediend.
Iedereen die boventallig wordt krijgt een transitievergoeding.
Wie wordt ontslagen bij BNI en na 6 of 9 maanden nog geen werk heeft, krijgt een transitievergoeding vermenigvuldigt met factor 1,2. Voorwaarde is wel dat het outplacementbureau ook aangeeft dat de kans op een andere baan klein is.

Iedereen heeft recht op begeleiding naar ander werk door een outplacementbureau.
Er is een klein budget voor opleiding of cursus die jouw kansen op werk vergroot. Dit is op advies van het outplacementbureau.
Ook is er een vergoeding voor juridisch of financieel advies.

Wil je weten wat je zou ontvangen met een transitievergoeding, dan kun je op internet meerdere sites vinden waar je je eigen transitievergoeding kunt berekenen.
Let wel op, deze sites berekenen een transitievergoeding met een factor 1.

Stemadvies

Wij, de vakorganisaties, leggen dit sociaal plan positief aan jullie voor. Hierbij houden wij ook rekening met de financiële situatie waarin jullie bedrijf verkeert.

Graag ontvangen we jullie stem zo snel mogelijk maar uiterlijk 15 november om 12.00 uur sluit de stemming. Klik hier om te stemmen of mail rechtstreeks aan mij.

Mochten er vragen zijn dan kunnen jullie deze whatsappen of mailen. Doorgeven aan de kaderleden mag natuurlijk ook. Voor CNV Vakmensen is dat natuurlijk Andre Rol.

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 19 89
E n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid