Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao BASF De Meern - Nieuws

Van cao naar Strata bij BASF in De Meern?

Wel als het aan het management van BASF ligt. Ook in de Meern moeten de werknemers er aan geloven zodat iedereen meeloopt in het landelijke BASF regime, want dat heeft voordelen, zo stelt het management ook weer tijdens het overleg met de vakbonden op 1 september 2016.

CNV Vakmensen vindt dat het allemaal nogal lang duurt. Immers, de afspraak voor dit onderzoek is eind vorig jaar gemaakt, intussen zijn we zo meteen een jaar verder. Nog is er geen totaal vergelijk gemaakt zodat iedereen kan zien waar het over gaat en nog is er geen uitkomst in het overleg met de OR over een zogenaamd overgangspakket. Tijdens het overleg heeft BASF desgevraagd aangegeven ook niet te weten wat zij met een stemmingsuitslag moet doen waaruit blijkt dat er geen of onvoldoende draagvlak is voor Strata. Dat betekent dus dat er nagedacht moet worden door BASF over wat er te kiezen is en dat terwijl dit project dus al maanden duurt. BASF heeft laten weten dat wij daar alsnog vóór de gezamenlijke ledenvergaderingen over zullen worden geïnformeerd. CNV Vakmensen wil snel een nieuwe cao afsluiten met een goede loonsverhoging en wil daarover ook graag met de leden van gedachten wisselen.

Ledenvergaderingen

Volgende week zijn er minimaal twee gezamenlijke ledenvergaderingen:

  • 12 september – 13.45 uur, locatie bibliotheek

  • 12 september – 21.45 uur, locatie vergaderruimte productie

Niet alleen vakbondsleden, maar ook belangstellenden zijn welkom, waarbij geldt dat in geval van stemming, alleen leden mogen stemmen. Maar collega's kunnen natuurlijk lid worden!

CNV Vakmensen is op zoek naar een of twee actievelingen die ook bij het overleg met het management aanwezig willen zijn als bijzitter. Rene is ermee gestopt en daarom hebben we een vacature! U kunt uw reactie sturen naar a.bot@cnvvakmensen.nl

Arthur Bot
bestuurder
E:a.bot@cnvvakmensen.nl
M: 06 20 44 51 90
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid