Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Axel Christiernsson - Nieuws

Axel Christiernsson: ledenvergadering WW en WGA

De overheid heeft de opbouw en lengte van de WW en Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) verkort. Dit heeft mogelijk financiële gevolgen.

Om dit op te vangen is de PAWW ontwikkeld. Dit is een private uitkering die ingaat na afloop van je wettelijke WW of loongerelateerde WGA. Na deze reparatie komt de duur van de WW en WGA weer op het oude niveau. 

Op de bij deze mail meegestuurde flyer kun je lezen wat de reparatie inhoudt. Het is nu zo dat je de eerste tien jaar dat je werkt een maand WW per gewerkt jaar opbouwt. Vanaf het elfde jaar is dat echter een halve maand per gewerkt jaar

Na de reparatie wordt dit weer een maand opbouw per gewerkt jaar. Reparatie van de WW heeft dus sneller een positief effect dan je in eerste instantie misschien denkt. Het kost je enkele euro’s per maand. 

Als CNV Vakmensen willen we in een aparte cao vastleggen dat deze reparatie bij Axel Christiernsson gaat plaatvinden. In voorgaande gesprekken is al afgesproken dat Christiernsson en bond met elkaar aan tafel gaan, zodra duidelijk is in welke vorm reparatie kan. Dit is nu duidelijk en leden dienen hierover te stemmen. 

Zonder toestemming van de leden kan reparatie niet plaatsvinden, het is dus belangrijk dat we via stemming weten of de reparatie doorgang kan vinden! Om deze reden organiseren we een personeelsbijeenkomst, deze vindt plaats op: 

Datum:   dinsdag 28 november 
Tijd:     14.00 - 14.30 uur
Locatie: Kantine Axel Christiernsson

De bijeenkomst is voor alle werknemers, alleen leden mogen echter stemmen of de reparatie wel of niet gaat plaatsvinden. Je kunt nog ter plekke lid worden! 

Peter Vlaming
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53 29 52 56
E: p.vlaming@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid