Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Avery Dennison - Nieuws

CNV Vakmensen sluit sociaal plan met Avery Dennison na ultimatum

Goede aanvullende afspraken gemaakt na onprettig 'sluitingsbevel'

Dat de beslissing naar is - en blijft - om de vestiging van foliemaker Avery Dennison in Hazerswoude-Rijndijk te sluiten, staat buiten kijf. "Maar met het nu overeengekomen sociaal plan wordt de pijn voor de circa 186 betrokken medewerkers maximaal verzacht. Daarom had we de werkgever ook per ultimatum gedwongen mee te werken aan dit sociaal plan. De nu gemaakte aanvullende afspraken bieden dan tenminste enig perspectief voor de werknemers die het aangaat”, stelt bestuurder Henk Jongsma van CNV Vakmensen. 

Vandaag werd bekend dat een goed sociaal plan zal gelden voor de mensen die in Hazerswoude-Rijndijk werken en een werkgelegenheidsgarantie van kracht is tot en met 2015 voor de A D-mensen in Alphen aan de Rijn. Bestuurder Henk Jongsma hecht groot belang aan beide elementen.

In dat sociaal plan is voor de mensen een ontslagvergoeding volgens de oude kantonrechtersformule overeengekomen. Voor elke werknemer is verder de mogelijkheid voor een outplacementtraject afgesproken via de Stichting Metalektro gedurende maximaal 9 maanden.

Jongsma: “Om de overstap naar ander werk te vergemakkelijken is een individueel scholingsbudget bedongen van 5.000 euro. Ook krijgt elk van de werknemers die nu voor ontslag op de lijst staan een budget om desgewenst juridische en financiële bijstand in te roepen.

Avery Dennison wil per juli dit jaar in fasen de vestiging in Hazerswoude sluiten en de productie overhevelen naar het Duitse Schwelm. Medio 2015 moet dit proces zijn voltooid. De vestiging in Alphen aan de Rijn blijft vooralsnog open. Niet onbelangrijk is daarom dat het nu afgesproken sociaal plan een looptijd kent tot 1 januari 2017.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid